…din seria „amănuntele care fac diferenţa” sau „de ce noi nu o să fim veci austrieci”. faptele sunt ăstea: în urmă cu 100 de ani, pe vremea imperiului austro-ungar, între oarda de jos şi alba iulia s-a construit un pod. trainic, ca toate podurile imperiului. în 2006, austriecii au anunţat oficial primăria din alba iulia că podul NU mai poate fi folosit în condiţii sigure de trafic. îi expirase termenul, cum ar veni. iar austriecii ŞTIAU ASTA!!

de când am corectat textul venit de la alba mă tot mir. ce bază de date de-a dreptul ireală au şi de cât profesionalism dă dovadă austriacul!! lor chiar le pasă de un pod pe care l-au construit la dracu-n praznic, acum 100 de ani! mie mi se pare fucking incredible!! nu la fel de incredibilă mi se pare însă reacţia alor noştri. ce-au făcut ei? păi, l-au mai folosit în continuare. ziceau că-l închid ieri pentru că e, totuşi, deteriorat, dar azi dimineaţă colegii de la alba spuneau că se mai circula pe el. doar îi rezistent, că l-au făcut austriecii. 🙂

so, chit că noi, ardelenii, când tragem uneori o fugă la viena spunem cu o atitudine uşor snoabă „mergem până-n capitala noastră”,  veci românia nu va fi austria. nu de alta, dar nu e loc pe pod.

[update]: tocmai mi-a povestit pushu că, în ’93, când primăria din geoagiu şi-a instalat fax, prima chestie care le-a venit pe fax a fost o înştiinţare de la austrieci în care li se atrăgea atenţia asupra aceluiaşi lucru: că le-a expirat podul. ăla era făcut mai repede, bag seama. 🙂

6 Replies to “podul de piatră nu s-a dărâmat”

  1. este super postu asta. veci nu vom fi ca austriecii. da, 8 milioane de austrieci, ca atat is, sunt o forta in europa si noi, 21 de milioane vax albina. Nu vom fi veci ca ei, sunt alta gena. noroc ca noi, ardelenii i-am avut pe austrieci si unguri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *