… nu mă pot abţine să nu remarc o chestie stupidă şi nedreaptă, care m-a scos aseară din sărite: pe ecranul televizorului, în tot timpul meciului, a stat scris steaua – CLUJ. aşa au găsit de cuviinţă marii jurnalişti de la antena 1 să noteze. păi, cum vine asta? din câte ştiu eu, steaua a jucat ieri cu CFR, nu cu CLUJUL. şi, din câte mai ştiu eu, în cluj mai există o echipă de fotbal, U pe numele ei, care cu siguranţă nu a fost pe teren ieri. şi nici nu cred că fanii ei s-au simţit fericiţi văzând scris CLUJ acolo.

nu sunt fan CFR, nu sunt fan U şi nici nu măcar nu mă dau în vânt după fotbal. am ajuns să văd meciul din întâmplare. dar e o dovadă de neprofesionalism, în primul rând, şi de desconsiderare, în al doilea. ca să nu mai zic că şi comentatorii sufereau de aceeaşi boală, preferând a zice „clujul” în locul „cfr-ului”. cum ar veni, pentru deştepţii de la capitală, toate echipele din provincie sunt o apă şi un pământ.

am înţeles de la cunoscători că nu e prima oară când apare aşa. s-a mai întâmplat asta şi la meciuri cu echipe din alte judeţe. nu contează cu cine joacă steaua sau rapid sau dinamo, câtă vreme nu-s echipe din capitală nu li se trece numele. păi, în cazul ăsta, de ce nu scriu domnii respectivi bucureşti-ardeal sau bucureşti-banat? măcar să ştim o treabă. şi, uite aşa, regionalizarea va începe din fotbal. 🙂


ps: în mod normal, aş fi scris despre cum mi-a distrus regele mihai visele, fiind de acord cu candidatura lui duda. dar sunt atât de tristă din acest motiv şi deziluzionată încât nu-mi vine nici să-i scriu numele cu majuscule, cum obişnuiam, darămite să mai povestesc despre asta. ar putea însă să-i fie ruşine atunci când se uită în oglindă sau când se plimbă prin peleş.

6 Replies to “not fair”

  1. pai pentru ca prejudecatile sunt la post ca sa zic asa. doar noi daca nu suntem din bucuresti ne-am nascut la tara…
    binenteles prietenii si cunostiintele din bucuresti se exclud din categoria asta de inepti.. 😀
    dar ca asta e realitatea…

  2. zoo: de parcă ştia cineva ce e gruia 😀

    schumitza: eu mă mir că nu fac galeriile scandal şi nu trimit scrisori de protest la tv

  3. „Gruia e o localitate invecinată Clujului”

    Afirmaţia a fost postată pe un site care oferea suporterilor de la Poli Timişoara sfaturi cu privire la găsirea stadionului CFR-ului. Se întâmpla în anul în care echipa din Gruia a promovat în prima ligă. Iar meciul cu Poli a fost chiar primul pentru această echipă în primul eşalon.

    Aşa că, mai bine scria STE-GRU, în loc de STE-CLU (aşa scria… pentru conformitate, click aici http://www.gsptv.ro/viewVideo1.php?video_id=17187).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *