…după ce am părăsit redacţia CLUJEANUL, m-am distanţat afectiv de tot ce însemna ea. nu mă regăseam în stil, eram nostalgică după echipa şi atmosfera în care lucrasem eu şi visam la vremurile în care materialele arătau aşa. îi apreciam jurnalistic pe o parte dintre cei rămaşi, cu care lucrasem înainte şi ştiam ce le poate pielea, dar la restul nu le dădeam prea mult credit. păreau că îşi dau singuri cu stângul în dreptul.

doar că oamenii nu sunt întotdeauna ce par a fi. iar azi cei de la CLUJEANUL mi-au dat o lecţie. faptul că au decis să scoată bani din buzunar ca să ţină în viaţă ziarul închis de sîrbu face, în acest moment, mai mult decât 10 articole bune la care visam eu. o puteţi numi inconştienţă, nebunie, soluţie de criză, urinat împotriva vântului sau mai ştiu eu cum, că nu contează. important e că oamenii ăia cred într-un ziar în care eu nu mai credeam demult, deşi am fost parte din el de la primul număr, şi fac gesturi de care nu ştiu dacă eu eram capabilă.

evident că vor veni celebrii editorialişi locali care, în timp ce îşi vor bea espressoul la vertigo, vor da cu ei de pământ, râzând atotştiutori în ale presei. evident că nimeni nu le va da mai mult de o lună de supravieţuire. evident că goţiu va fi luat din nou peste picior de unii, iar oamenii lui consideraţi fraieri. dar cui îi pasă? lor, celor de la CLUJEANUL, cu siguranţă nu.

ei au nevoie doar de cititori ca să ştie că nu se zbat degeaba. iar pentru asta e nevoie să le cumpăraţi viaţa. nu costă mult. doar 0,9 lei. mai puţin decât aţi fi dat pentru ateneu. 🙂 nu vă zgârciţi şi nici nu vă gândiţi că aruncaţi banii. întrebaţi luni la tarabe de „Viaţa CLUJEANULUI” şi puneţi umărul să o ţineţi pe linia de plutire. poate nu o să fie cel mai bun număr din istoria CLUJEANULUI, dar e numărul care contează cel mai mult. faceţi să merite nebunia lor!

14 Replies to “cumpăraţi viaţă pentru CLUJEANUL!”

 1. eu voi cauta cu infrigurare primul numar…si-mi voi rezerva de acum incolo, in fiecare luni, cite 1 leu (0,1 bani ciubuc la chiosc) pentru Viata Clujeanului..merita

 2. nu am motive sa zimbesc, ci doar sa fiu alaturi de ei. nu e usor intr-o lume extrem de dura si pe o piata imprevizibila, cum a fost mereu cea clujeana. daca mai pui si anuntul lui alexa de a incropi un saptaminal…

 3. mda. mă gândeam mai înainte oare cum ar fi dacă ar face un acţionariat al cititorilor. vechii abonaţi al CLUJEANULUI să devină acţionari. să fie, la propriu, ziarul lor. poate aşa ar veni şi subiectele mai uşor, că oamenii s-ar simţi motivaţi să sune şi să îşi spună păsul.

  mă rog, e cam haotică, romantică şi nebunească ideea asta, dar poate că dospită de minţi mai bune în afaceri ca a mea, ar merge. zic şi eu 🙂

 4. imi pare rau, dar nu cumpar povestea cu rosia montana. bravo lor ca incearca sa scoata un ziar prin forte proprii, dar am observat ca la capitolul echidistanta stau prost. proiectul asta are si parti bune. un jurnalist trebuie sa prezinte povestea intreaga, nu doar o parte. bine, succese si spor. om vedea cum iese treaba

 5. cu roşia montana nu mă bag. am pierdut contactul cu proiectul ăsta de când nu mai scriu de el. nu ştiu cum mai stau lucrurile pe acolo.

 6. eu voi cumpara 20 de bucati. desi am avut polemica cu Gotziu, acum e momentul sa strangem randurile, asa cum am scris si pe blogu meu.

  Dar sa fim bine intelesi, e un gest de Disperare pe care il fac fostii mei colegi, sansele de reusita sunt mici. Majoritatea stau in chirie, traiesc de pe o zi pe alta. De unde sa plateasca chiria cand eu cu salarul meu de jurnalist care sta in Cluj fara chirie abia imi ajungea sa traiesc de pe o zi pe alta? Omul de baza e Dinea, ala tre sprijinit cel mai mult ca e super valoare!

  Si licuriceo, miercuri a aparut ultima pagina de ZF de Transilvania. Nici joi, nici vineri nici azi, luni, NU a aparut. Aia ce fac, Doru Pop si Laurentziu Cotu? Gata, s-a inchis defintiiv? Scrie aici daca stii.

  mersi

 7. evident că le va fi greu. e haiducie ce fac ei. dar sper să le iasă.

  de ZF nu ştiu nimic. nu am mai vorbit cu doru de mult timp. sper însă că e ok totul pe acolo. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *