…dacă mă deranjează ceva la tiff e modul în care s-a tipărit anul acesta programul filmelor. anii trecuţi exista un catalog în care erau structurate filmele pe secţiunile la care participă, cinematografe, ore, plus un mic sinopsis. luai programul, stăteai o oră să îl buchiseşti, încercuiai ce vroiai să vezi şi gata. ştiai unde să mergi şi când.

ei, anul acesta, pauză. filme mai multe, buget mai redus şi, ca urmare, program împărţit în două. mai exact, sinopsisul în prima ediţie a aperitiffului, iar filmele pe ore şi cinematografele (fără să fie împărţite pe secţiuni) într-un mic pliant alb. nu-mi place deloc. te complici inutil şi ai tot felul de pliante după tine.

e drept că nici nu am apucat să văd niciun film în afara celui de deschidere, dar un program ca lumea mi-ar tihni. de fapt, anul ăsta am cam ratat şi nişte chefuri. nu ştiu cum s-a făcut, dar am plecat acasă înainte de a începe distracţia. spre exemplu, vineri, am fost la city plaza la dineu, dar mi s-a făcut somn şi nu am mai mers la my way, unde era concert nightlosers, şi nici în diesel, unde lavi mi-a zis că au fost „greii”. am dormit că eram frântă.

iar ieri, după ce am sărbătorit-o pe lavi în booha bar (LA MUUULŢI AAAANI!!!), am ajuns toţii în broadway, dar, la scurt timp, eu şi cora am plecat acasă. era frig şi nu se întâmpla nimic interesant. evident că, DUPĂ ce am plecat, au venit tiffangii şi a început marele chef. care a ţinut până la 6 dimineaţa!!! asta ştim de la lavi, care nu a ratat nici de data asta manifestarea. dacă şi-a luat concediu pentru tiff, nu ca alţii… 🙂

dar am fost, totuşi, la 5, la tiff lounge-ul lui mihnea, mai precis la discuţiile cu mungiu. care s-a dovedit foarte ok, povestitor şi nemulţumit de sonorizarea de la „amintiri…”. pe bună dreptate. nu s-a înţeles mai nimic şi trebuia să citeşti replicile în engleză ca să le ghiceşti pe cele româneşti. vina a fost dată de mungiu pe proiector şi pe organizatori, care au trimis proiectorul mobil, cel bun, cum ar veni, în altă parte, neglijând filmul de deschidere.

ce a mai zis mungiu? că pentru scenariu a adunat mai multe legende urbane, cea mai spectaculoasă fiind cea a cărătorilor de cadavre (o explic la cerere), dar a renunţat la ele pentru că era greu de redat contextul comunist. că nu prea are vreme de văzut filme, că scrie scenarii chiar dacă nu mai ajunge să le facă film, că nu îi place să discute despre proiectele la care lucrează, că speră ca festivalul să nu fie scăpat din mână şi să îşi uite locul şi menirea, acela de a fi un festival de public.

şi a mai zis o groază de chestii faine. dar mai bine citiţi la mihnea, că el a fost moderatorul şi sigur el va scrie mai mult pe tema asta. după discuţia cu mungiu, am tras cu cora o fugă şi la fashion cafe, unde era o discuţie pe tema celebrului il divo , pe care nu l-am văzut că la 11.00 când rula, eu munceam. 🙁

am prins ultima juma de oră de dezbateri, adică replicile lui tudor chirilă, pe care nu-l prea simpatizez, chit că e născut în aceeaşi zi cu mine. dar tipul a fost foarte ok de data asta şi a zis o chestie faină: „să fim serioşi, e jenantă comparaţia dintre corupţia italiană şi cea de la noi. italienii erau nişte rafinaţi, domnilor!”. pe bună dreptate. 😀 când a venit la vorbitor un anume jurnalist clujean, ne-am tirat cu cora. nu zicea nimic.

so, voi încerca să ajung şi azi la tiff lounge pentru că e întâlnirea cu chirilov, după care, de la 20.30, mă voi duce la gomora. la republica, evident. e tiiiiffffff!!!!! 😀

8 Replies to “şi a mai trecut o zi”

 1. Ha, buna faza cu concediul :)). Da’ las ca ma fac eu mare si la anu’ nu mai scapa Clujul de mine :D. Si poate ajunge la Bucuresti selectia aia de cele mai bune muviz din festival, daca am citit eu bine pe undeva
  P.S. Am ramas o perioada fara calculator si am cam ramas in urma cu ce se intampla in lume 🙁

 2. de ajuns, ajunge. în fiecare an s-a întâmplat asta. ai noroc 🙂
  şi nu s-a întâmplat mare lucru în lume. n-ai pierdut cine ştie ce. recuperezi repede 😀

 3. Subsemnez, e enervant. Dar dupa ca am facut sapaturi, am aflat ca exista si programul destept de pana acum, doar ca e de vanzare. Criza, na!

 4. daaa, ma car si eu cu mine cu zeci de mii de foi si foite, cu incercuiri si markere. plus cele cateva „mii” de pliante ce le primesc in fiecare seara la film.

  iar sa gasesc un film la care sa merg cand nu am calculatorul in fata e o adevarata aventura. scoate mini ghidul, vezi la ce filme te poti duce, tine minte numele, du-te in primul aperitiff, cauta filmele in ordine alfabetica dupa denumirea in romana, citeste rezumatul si apoi incearca sa iti mai amintesti la ce cinema si de la ce ora era filmu la care ai decis sa mergi. pfff, cat se poate de complicat.

  intradevar, hartia de aperitiff e mai ieftina, da totusi….

  ps: si mie mi=a placut la deschidere numai ca a trebuit sa plec mai repede. oricum cred ca n-am pierdut nimic din ultimul scurtmetraj, nu parea la fel de interesant ca si celelalte.
  pps: azi la ce mergi?

 5. azi, adică mâine, mă duc la ala cu experienţele sexuale în titlu. nu mai ştiu exact numele, doar mesajul 🙂 e la republica, de la 18.00.

 6. sa mi-l povestesti si mie dupa, ca am vrut sa ma duc si eu la el marti si era plin, si azi nu pot ca la 6 trebuie sa fiu in aeroport sa-mi iau un prieten…pff…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *