…doamnelor şi domnilor, anul acesta am decis să sfidez criza. sunt sătulă până peste cap de cuvântul ăsta, aproape că fac alergie la el, aşa că am hotărât să adopt o atitudine sfidătoare şi tupeistă, cu atât mai mult cu cât, în străfundurile mele, cred că e o criză mai degrabă întreţinută artificial decât reală.

pe scurt, în toată această perioadă neagră financiar (sau gri sau cum o fi) pentru omenire, eu voi cheltui bani pe ce mi se năzare. nu sunt fan al mersului la cumpărături, dar îmi voi cultiva, pentru o perioadă, această pasiune. mai exact, o dată la două-trei zile îmi voi adăuga ceva la inventar. cât de mic, acolo, numai să fie.

am început deja acest război personal cu criza care ne cotropeşte pământul şi, în ultimele zile, mi-am luat următoarele: o geantă de piele întoarsă, cu lac, culoarea vişinii putrede (absolut minunată!), o pereche de pantofi roşu stins, de piele, cu toc (n-am mai purtat tocuri de ani de zile, e vremea să o fac), o pereche de mănuşi mov închis (nu aveam nevoie mare de ele, dar orşicât), un fel de bască, de culoare roz murdar, cu paiete discrete (asta chiar a fost un moft, dar un moft glamour), precum şi un set de brăţări pe nuanţe de maro-sidef, argintiu şi culoarea asta cu care scriu acum şi care nu ştiu cum se numeşte.

şi ca totul să fie perfect, am decis să nu îmi mai vopsesc părul sau să îmi mai fac manichiura singură, acasă, aşa că m-am dus, în acest weekend care a trecut, la profesionişti. şi o voi face de-acum lunar pentru că s-a dovedit că ăştia chiar ştiu să vopsească. cu alte cuvinte, nimic nu e prea scump pentru a întâmpina criza cum se cuvine. 🙂

şi nu, nu mi-e deloc ruşine că alţii nu au ce mânca şi eu cheltui bani pe „prostii”. şi da, am o stare de bine când ajung acasă cu câte o chestie nou cumpărată şi mă tot uit la ea cât e de minunată şi izbutită. are cineva ceva de comentat? :))))

41 Replies to “să vină criza!”

 1. FFD: exact. în fapt, în gestul meu e vorba de salvarea economiei mondiale, nu de inconştienţă. :)))

  colecţionarul: care atitudine? 😀

 2. cheltuieli cu nemiluita în vremuri de criză. bravo. văd că grupul de interese de la cluj devine din ce în ce mai puternic şi continuă atitudinea sfidătoare.

  nu vă mai satură dumenezeu!

 3. „aşa că nu am luat în considerare sigla şi am pus ştampila pe om”. (mare om.)

  or fi moldovenii săraci(şi nu numai), dar măcar îs cinstiţi.

  ps. şi iertători şi cu simţul umorului.

 4. după cum ziceam, pe om, nu pe doctrină. doar era vot uninominal. sau la voi nu s-a auzit asta? voi aţi votat la grămadă, nu? 😀

 5. ba da, din păcate…
  s-au gândit unii mai bine că cică pentru a fi inteligent nu e suficient să fii moldovean. tre’ să ai şi diplomă. o anomalie, dar ce să-i faci. ne-am tot obişnuit de-a lungul istoriei să fim hărţuiţi.
  sănătoşi le-om trece cu bine pe toate.

 6. eu am decis sa o sfidez spunandu-mi ca, din cauza crizei, preturile vor fi mici, asa ca-mi pot permite, finalmente lucruri cum sunt cele pe care le enumeri mai sus.Plus cafele in oras, ca prea mi le faceam acasa!

 7. oooo, stai că micile dulcegării nu le-am pus la socoteală. m-am îmbuibat cu cataifuri, sarailii şi baclavale la greu.

  şi, evident, că toate alea de mai sus le-am luat de la reduceri. cum altfel? :)))

 8. Pai nu e asta exact solutia la criza?
  Nu zicea Obama „spend, spend, spend” ca sa treacem peste criza?
  Asta nu e ignorat criza, ci luarea ei in piept. 😀

 9. S: de-aia îl iubesc eu pe obama că e pe o minte cu mine :))))

  monica: mai ziceţi, mai ziceţi. încep să mă simt din ce în ce mai bine cheltuind bani. :))))

 10. hect0r: dacă Obama o cere, sărim şi-n lac :))))

  FFD: şi aşa se dovedeşte că totul e făcătură, de fapt 😉

  ana: sinceră să fiu, m-am gândit şi la brokeri când am luat decizia asta. să aveţi şi voi ce face, să nu intraţi în şomaj :)))))

 11. Haha! Imi plac formularile astea ale tale: „rosu stins”, „roz murdar” (de „visina putreda” stiam)!
  Mai-mai ca-mi vine sa merg si eu pe la magazinele astea de la voi de le stie toata lumea: Tabita, sa rascolesc si eu pe-acolo pana gasesc culori funky, ca mi-ai facut o pofta…
  Si binevoieste sa vii cu aceste articole si pe la munca, sa vada si ochiul meu minunatiile. 🙂
  Cat despre criza, doamne-ajuta sa iesim din ea! Ca parca iarna n-a fost iarna si nu vreau ca primavara sa…whatever, mi-e dor de duca. Undeva unde nu e criza.

 12. corina: de data asta nu a fost tabita. dar promit să vin cu ele să le vezi. de fapt, cu geanta am fost deja. da’ dacă nu ai remarcat-o înseamnă că nu e aşa minunată cum ziceam 😀

  colecţionarul: tu ce crezi?

 13. Da, ce e drept, cu argumentul Obama mă câştigi până şi de partea consumiştilor. Grrr. Totuşi, dacă tot cumpărăm, să cumpărăm de la micii întreprinzători, şi of course, în pungi reciclabile! 😀

 14. hect0r: evident că în pungi reciclabile! nici nu mă gândeam altfel!!

  apropo, eşti sigură că e irbis? nu-i prea mic pt un irbis? că eu mă tot uitam la el şi nu mă putea hotărî dacă e pisică sau altă felină.

 15. :)))) Stii, Licurici, ca si eu zilele trecute, in plina anuntzata criza, mi-am luat cea mai scumpa pereche de ghete din viatza mea.

  si pe deasupra sunt si roz-ciclamen.

  si nu mi-as fi permis neaparat. dar m-a prins gandul asta ca ar fi nasol sa ma prinda criza cu bani de cheltuit.

  lafel cum nu vreau sa ma prinda moartea avand bani in cont… mi se pare iroseala si aiureala. deci la mostenitori, daca oi avea, le las cate ceva, invatzaturi bune, niste viori, dar NU bani…

  ar fi si culmea sa am bani la batranetze!

 16. :)))) oare de ce nu mă mir prea tare? pt că eşti gemeni cumva? :))))

  şi sunt convinsă că o să ai bani la bătrâneţe. plus vreo două oscaruri pe etajeră. ai să vezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *