…c’est moi. şi asta pentru că maică-mea mi-a dăruit o gardenie azi, de ziua mea. se află într-un ghiveci alb şi are o singură floare mare, albă, plus câţiva boboci. am pus-o în apropierea sofalei şi dinspre ea adie, din când în când, un miros preţios şi puţintel îmbătător.

cum e la 40? ciudat. o parte din mine conştientizează că „am o vârstă”, cealaltă se simte în continuare ca la 28-30 de ani. azi, pentru câteva ore bune, am lăsat prima parte să mă copleşească şi să mă pună pe gânduri. nu au fost gânduri foarte vesele, dar le-am făcut faţă. sunt încă în viaţă.

singurul regret cu adevărat regret, ca să zic aşa, e că nu am făcut mai multe. nu ca şi carieră, că nu am avut niciodată înclinaţii de-astea. mi-ar fi plăcut, în schimb, să am o viaţă mai plină. să trăiesc mai intens, să experimentez mai mult, să evadez din mine şi să am curajul atingerii orizontului. dar asta ar fi însemnat să renunţ la comoditate. greu, ba chiar imposibil pentru leneşa din mine.

ok. nu mă plâng. practic, 40 e bine. e decent. e chiar funny, mai ales când nu îţi prea arăţi vârsta (chestie de genetică). în matematică 40 e un număr semiperfect, ca şi 28, preferatul meu. cum ar veni, e jumătatea căii spre perfecţiunii. unii, precum fumi, spun că viaţa de-abia acum începe, pentru că ei au trecut pe acolo şi ştiu. 🙂 aşa o fi. voi trăi şi voi vedea. sper 😀

middle age crisis? here I am! 🙂


15 Replies to “forty sau dama cu gardenie”

 1. Tot am scris si-am sters ganduri pentru asa o zi faina, dar nu ies, asa ca iti urez simplu si din tot sufletul La multi ani!
  P.S. Eu zic ca orizontul tot in fata ta e, te asteapta oricand :D. Ride the wild wind

 2. da de ce nu raspunzi la tel?

  nu-mi raspunzi la esemes:)

  ca vreau sa te urez live!

  te pup oricum si pe blog!

  la multi ani!

 3. la multi ani de la fostul tau coleg expirat. In ultima perioada aratzi f bine, mereu ai avut stil..recent te-am vazut cu Olau d la Primaria,. aia blonda, slabutza si finuta si fana ta pe terase, ca grozav iti place boema.

  Ca si critica cred ca esti de multe ori prea resemnata si binenteles, eternul meu repros, ca nu te implici civic si nu crezi in asociere…esti o individualista libertariana asa cum eu sunt liberal dar nu sunt …penelist!

  La mai mare!

 4. La multi ani si ce zice Food for Depression, ca sa nu umblu cu repetitii pe aici! va trebui sa imi schimb parerea despre 28, ca multiplii lui 7 nu mi-au adus niciodata noroc:)

 5. all: FOARTE MULŢUMEEEESC!!!!

  domnisoaraT: drept. orizontul e tot timpul acolo. poate că o să îmi iau inima în dinţi la un moment dat 🙂

  leti: am răăăspuuuns!! 😀

  tibi: e drept. nu cred în sindicate şi asociaţii. dar oamenii se mai schimbă în timp, cine ştie… 🙂

  ana: lasă-l, nu-l certa, că fără tibi nu simţi că trăieşti. 😀

 6. mersi ana, urias compliment, nu am mai primit de vreo 10 anu asa ceva de la cineva (in afar de sotia mea, care e superba)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *