…dacă există ceva ce poate salva ziarele, atunci acel ceva e designul. n-o zic eu, o spune unul dintre cei mai buni designer/art director de ziare din lume, fostul arhitect polonez jacek utko. am văzut mai înainte prezentarea lui din februarie, de la conferinţa ted, şi mi-a plăcut extrem de mult ce i-a ieşit din mâini. sunt postere, de-a dreptul, nu ziare.

nu dau prea multe detalii, doar vă spun că a fost inspirat de un spectacol al celebrului „cirque du soleil” şi că ziarele la care a pus el umărul, odată redesenate (şi nu numai, vezi prezentarea), şi-au crescut vânzările vertiginos. în bulgaria, de exemplu, cu 100%. speechul lui ţine doar 6 minute. merită urmărit. şi vă pun şi nişte coperţi făcute de el, ca să vă fac poftă. cum ar veni, se poate!!

şi vreau să ştiu, aţi cumpăra astfel de ziare?

ziar63 ziar-111

ziar1 ziar-161

ziar-4




2 Replies to “designul salvează ziarele”

  1. depinde de subiectul abordat. mi-ar retine atentia pagina cu chibritul, dar as cumpara ziarul pentru subiect si mai putin pentru poza.

  2. ideea era alta şi credeam că se subînţelege. dar, mă rog, o explic. dacă ai mai multe ziare quality care tratează acelaşi subiect (cum se întâmplă la noi de multe ori) pe care alegi să-l cumperi: pe ăsta sau altul cu un design mai conservator, ca să zic aşa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *