…al treilea invitat special al meu este RENATE ROCA-ROZENBERG.

…renate este, de departe, unul dintre cei mai buni profesionişti în PR pe care îi cunosc. şi dacă nu aş fi crezut asta, tot aş fi scris-o pentru că, fiind un PR atât de bun, a ştiut cum să mă determinte să scriu cuvintele magice. e suficient să îi citiţi textul şi veţi înţelege. 😀 lăsând gluma la o parte, renate chiar e un PR pe care eu îl apreciez foarte mult. să vă spun de ce.

pentru că înţelege perfect ce înseamnă un deadline şi îţi trimite întotdeauna în timp util ce îi ceri. pentru că îţi dă răspunsuri precise la întrebări şi nu o scaldă cu bla bla-uri de doi bani. pentru că nu se roagă de tine să îi publici un comunicat şi nici nu te sună fără rost sau doar din interes. pentru că nu te asaltează pe mail cu tot felul de tâmpenii irelevante şi îţi trimite comunicate doar atunci când chiar are ceva de spus. pentru că nu tratează presa de sus, pentru că nu e niciodată nervoasă când o suni, pentru că nu face pe deşteapta cum fac alţi PR-i. şi ar mai fi câteva chestii, dar mă gândesc că nu e cazul să-i ridic o statuie.

cât despre renate-femeia, ca să zic aşa… nu ştiu niciodată când mă întâlnesc cu ea ce culoare de păr va avea. ba e portocaliu, ba roz, ba şaten-alună, ba roşcat, ba te miri ce altă culoare. râde sănătos (asta îmi place) şi fumează mult (asta nu-mi place). nu o interesează gura lumii şi face exact ce îi pică ei bine. e zodia mea, a Gemenilor, şi se vede de la o poştă. poate şi de-asta ne-am intersectat la un moment, pentru scurt timp, pe un segment de mai puţin veselă amintire al vieţii mele şi poate de-asta l-am depăşit fără să ne certăm şi ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. de fapt, dacă stau bine să mă gândesc, nu ştiu dacă ea ştie asta. 😀

(ps: îţi place introducerea, tânără doamnă? m-am descurcat onorabil? 😀 )

iar acum, doamnelor şi domnilor, textul:

Fără titlu

Recunosc că scriu acest post doar ca să vad ce introducere imi face Laura. Despre Cora a scris foarte frumos, dar ele sunt prietene vechi, deci nu pot să iau ca model de referinţă. Pe mine mă cunoaşte mai mult profesional şi, totuşi, sper că nu va scrie că « Renate este unul din cei mai buni profesionişti în PR pe care i-am cunoscut vreodată ». Nu de altceva, dar ştim cu toţii asta.

Eu nu cred că o cunosc bine pe Laura. Sunt sigură că ne înţelegem bine, că ne cade bine din cînd în cînd câte o cafea băută împreună (îţi multumesc că nu ai comentat niciodată că te tîrăsc în cele mai fumăcioase locaţii din Cluj), dar dacă mă cheamă cineva în instanţă să depun mărturie în favoarea ta va trebui, dragă Laura, să-mi şopteşti cîte ceva, ca să fiu cât mai credibilă şi să nu mă repet. Dar îmi place de Laura pentru că e un pic ca mine. Adică foarte directă, foarte radicală în părerile ei (măcar pentru 5 minute) şi că, mulţumită ei, am aflat cel mai bun site de horoscoape din lume (www.astrologyzone.com).

Staţi aşa, că de fapt nu vroiam să scriu un post despre Laura. Vroiam să vă explic doar de ce mă găsiţi pe blog-ul ei.

Sunt aici să vă rog să sprijiniţi programul « Copacul de hartie ». Sunt sigură că majoritatea dintre voi ştie deja despre ce e vorba, dacă nu ştiţi puteţi afla foarte uşor (www.copaculdehartie.ro). Mie îmi place la nebunie programul ăsta şi de anul trecut este prezent şi în Cluj. Mă gîndesc că majoritatea dintre voi lucrează în redacţii în care zilnic se strîng zeci de ziare ce vor fi aruncate apoi la gunoi. Dacă nu vă deranjează să reciclaţi, puneţi-le deoparte, donaţi-le « Copacului » şi măcar veţi dormi liniştiţi că din banii obţinuţi se vor cumpăra şi planta copaci. Iar dacă e prea mare efortul, puneţi deoparte din banii de bere 10, 50, 100 RON, în funcţie de cîtă bere beţi, şi donaţi-i pur şi simplu. Au mare nevoie de ajutor financiar, nu doar de hîrtie.

Moment publicitar : Vizitaţi www.prandmore.ro, veţi descoperi cea mai deşteaptă agenţie de PR din Cluj.

Gata.

8 Replies to “cutia cu bijuterii (3)”

 1. dateline e rândul de început în care specifici unde şi când a fost scris un text. spre exemplu, când scrii de la cannes pt niscaiva ziar de-acasă, poţi trece la începutul articolului „cannes, iulie 2009”.

  doar că eu am avut o chestie în cap şi am scris alta, după cum bine ai observat. mulţam. alte greşeli ai mai găsit? 🙂

 2. aaaa… nu… da’ sa nu crezi ca am „vanat” greseli… era o observatie… ma gandeam ca un jurnalist are nevoie ca un pr-ist sa inteleaga „stresul” unui deadline. 🙂

 3. 🙂 dar nu era vorba că ai vânat. chestia e că o altă persoană vede mai repede greşelile decât mine, care am scris, aşa că observaţiile sunt oricând binevenite 😀

 4. Rad…Va rog sa ma iertati…Am ras asa de bine, poate de ani nu mi s-a mai intamplat…Va rog, nu ma intelegeti gresit, nu e nimic personal.. Sunteti foarte simpatici…

  By the way – este a doua oara cand vizitez acest blog. Oare ma voi obisnui sa-l citesc?

 5. 🙂 cât timp vă simţiţi bine pe-aici, eu nu mă supăr că râdeţi. din contră.

  şi cu obişnuitul… ştiu şi eu ce să zic? blogul ăsta nu dă dependenţă, din câte ştiu eu. dar pot exista şi excepţii :)))

 6. buna faza asta, cu invitatii, pt mine nici o surpriza, pana acum erau foarte previzibili. Renate a avut o buna platforma de a-si promova noua firma iar din textul pe care l-a dat aici reiasa ca nu mai are nici o legatura cu ziarista care a fost. Comparati textul ei cu al lui stanciu si vedeti diferenta neta dintre PR-si jurnalist.

  Si sa o si laud, ca am avut de lucrat cu ea: da, cea mai buna Pr din Cluj de departe. De cand e la propria firma e low profile rau de tot.

  Mie mie dor de Renate cu care discutam anuarul Appc, de cea cu par rosu de la Tiff. Tot ce e fain se duce dracului, tot ce e rau persista!

 7. tibi, dragule, ideea e ca invitaţii să fie persoane care nu au blogul lor şi care să poată scrie ce vor ei. dacă renate vroia să scrie 12.000 de semne despre firmă, era liberă să o facă. doar de-aia e om de PR, nu? 🙂

  şi de ce ar fi trebuit să mai fie ziarist câtă vreme e PR? asta nu mai înţeleg. nu e cu nimic mai prejos jobul ei ca al lui pushu. sau e? luminează-mă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *