…tocmai ce-am venit de la împăduriri. am fost cu cora, la monariu, lângă bistriţa. o acţiune pusă la cale de cei de la tăşuleasa social, prieteni vechi de-ai corei. o zi de primăvară perfectă, în jur de 200 de adolescenţi, 1,5 ha împădurite cu circa 7.500 de puieţi de molid şi stejar. de vis! eu nu ştiu exact câţi puieţi am plantat că nu i-am numărat, dar câteva zeci tot or fi fost.

chit că sunt obosită frântă acum, nu pot să nu remarc o chestie: noi, generaţia expirată, nu e cazul să disperăm. în generaţia aşteptată, în afară de piţipoance şi cocalari, sunt o mulţime de adolescenţi frumoşi la suflet, de foarte mult bun simţ şi care gândesc mai departe de vârful nasului. eu, una, m-am liniştit. copiii ăştia or să crească şi or să ştie ce să facă din ţara asta. chiar mai bine decât noi.


8 Replies to “primăvară de primăvară”

 1. Eu cred mai degrabă că generaţia asta
  eco, care vine puternic din spate, nu înţelege corect mesajul.
  Poate lipsa unei culturi eco(în mod normal predată la şcoală şi aprofundată in familie) e principala cauza.

  Legat de împăduriri pot spune doar că prin muncă voluntară putem reface ecosistemul de pădure.

  http://victorperdevara.wordpress.com/

 2. nu ştiu exact la ce te referi când spui că nu înţelege corect mesajul. poate îmi dai mai multe detalii. ce înţeleg ei şi ce ar trebui, de fapt, să înţeleagă?

 3. si unde mai pui ca ar fi chiar interesant sa organizezi actiuni ce nu sunt in vizorul presei… si ca presa le va descoperi umbland pe teren…

 4. Când mă gândesc la înţelegerea mesajului greşit vorbesc despre elevii care vin la împăduriri doar că sunt recompensaţi
  (primeşti nota 10 de la profesorul coordonator că ai fost la acţiune).
  Mai sunt şi cazuri când totul e văzut ca o excursie cu mâncare şi transport gratuit.
  Aşa am văzut eu lucrurile când au venit copii de la Şcoala Generală Numărul 4. Nu sunt singurii care au perceput mesajul bine, lista rămâne deschisă.

  Important, în primul rând, e că au fost la acţiune. Dacă din această trupă se va prinde de unu treaba asta cu ecologia aş fi tare bucuros.

  http://victorperdevara.wordpress.com/

 5. tinca: bună treaba cu gardening guerilla. trebuie să o studiez mai cu atenţie

  perdevara: nu ştiu ce i-a motivat pe toţi cei 200, ce-i drept, dar cei cu care am stat eu de vorbă s-au dovedit a fi nişte tineri cărora chiar le păsa de natură şi nu făceau pentru prima oară chestia asta.

  încă ceva, eu nu m-am referit strict la partea ecologică atunci când am scris de ei. mie mi-au plăcut pentru că sunt deschişi la minte, politicoşi, iubitori de muzică bună, cu poftă de citit, cu bun gust etc. iar asta nu e puţin lucru. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *