…sunt supărată foc! galeriile saatchi i-au furat lui brâncuşi 700 (!!!) de puncte şi l-au trimis de pe locul 1 pe 21!! să mă explic. astăzi pe la ora 14 am primit de la prietenul grindean un link. ăsta. era vorba de o votare online pe site-ul galeriei engleze saatchi pentru alegerea artistului secolului 20. candidau 500 de artişti.

în momentul în care am primit link-ul, brâncuşi era pe locul 2, cu vreo 11630 şi ceva de puncte. pe primul loc era egon schiele cu 11.675. evident că am dat site-ul la mai multă lume şi am continuat să urmăresc votările. într-o oră, brâncuşi ajunsese pe primul loc cu 11.796 de voturi. în plus, pe la ora 15, cotidianul a dat deschidere online cu asta aşa că, în mod normal, numărul voturilor avea să urmeze un trend ascendent.

când am ajuns seara acasă m-am uitat să văd cum mai stă dragu’ de brâncuşi. stupoare, însă!!! brâncuşi ajunsese pe locul 21 şi avea muuult mai puţine voturi. cu vreo 700. adică 11.062. în acelaşi timp, egon schiele ajunsese pe locul 3 şi tot cu vreo 400 de voturi lipsă. mi se pare absolut incredibilă această schimbare. şi nu am nicio explicaţie logică. nu mă pot gândi la altceva decât la măsluirea voturilor de către administratorii site-ului.

de regulă, nu sunt adepta teoriei conspiraţiei şi nu cred că noi, românii, suntem mereu nedreptăţiţi, dar acum ce altceva aş putea crede? că e niscaiva ”defecţiune tehnică”? mă gândesc că dacă era aşa ar fi rezolvat-o în câteva ore. sau ar fi scris ceva, acolo, să vedem şi noi.

da’ nici vorbă de asta. aşa că, îmi închipui că ăştia de la saatchi nu au niciun interes să iasă brâncuşi primul. probabil vor să-i crească cota lui picasso. or fi având ceva lucrări pe care vor să le vândă bine. deşi nu cred că ei vând, ci doar expun. hmm… chiar că devin paranoică. anyway. galeriile saatchi m-au scos din sărite. aşa că: VOTAŢI-L PE BRÂNCUŞI! mama lor de hoţi! :))))

[Update]: m-am liniştit! s-au lămurit lucrurile. lucian a avut oarecum dreptate. băieţii de la saatchi nu sunt hoţi. ne-au „furat” doar pentru că au crezut că fraudează cineva sistemul. noroc cu cei de la cotidianul care le-au explicat ce şi cum. mersi, mihnea! 😉

ps: ca să vezi ce paranoică sunt. „ne fură saatchi!” oooh, God!!! shame on me 🙁

ps2. totuşi, sunt mândră de mine. măcar am fost vigilentă şi am dat un subiect :))))

11 Replies to “votaţi-l pe brâncuşi!”

 1. ar mai fi o explicatie: s-a intamplat asa cum se intampla in majoritatea cazurilor cand e sa voteze ceva romanii online … se triseaza la greu … oamenii aia s-au prins si au anulat ceva voturi

 2. m-am gândit şi la asta, dar nu cred că se poate trişa. că nu poţi vota decât o singură dată de pe un calc. după care butonul ăla de votare rămâne blocat.

  pe de altă parte, m-am gândit că poate chestia asta nu are nicio finalitate, e un simplu joc de-al lor şi, din când în când, îl restartează. şi noi tot votăm ca fraierii :))

  oricum, vorba unui prieten, a câştigat costel, ce-mi mai bat capul cu brâncuşi? :)))

 3. hmm… măi, mie îmi place foarte mult, la fel ca modigliani (şi pe modigliani l-am votat).

  dar ca şi sculptor brâncuşi cred, într-adevăr, că este cel mai bun. e limpede, simplu, perfect. realism pur. e un deschizător de drumuri. cu el sculptura a devenit alta. şi a şi influenţat restul artelor în mare măsură.

  totuşi e greu să-i compari pe toţi 500, fiecare sunt buni pe ramura lor. aşa că, de data asta, mergem mai mult pe sentimentul naţional. 🙂 cu o oarecare ipocrizie, ce-i drept, dat fiind că i-am dat cu piciorul la vremea lui. ba chiar am vrut să-i mutăm coloana infinitului cu excavatorul, vorba unui prieten de-al meu. dar acum încercăm să recuperăm.

  şi, de fapt, nu e musai să iasă primul. da’ să nu ne fure, dom’le. :)))

 4. mersi de raspuns. Mi se pare corect sa il votezi daca ti se pare cel mai bun sau macar in top, doar ca de obicei campaniile acestea de votat online cu mobilizare arata de obicei chiar asta, cine se mobilizeaza mai bine sau voteaza mai mult. Ca la eurovision 🙂 Deci tocmai din acest motiv nu trebuie pus la suflet daca pierde favoritul 🙂

 5. L-am votat pentru ca te iubesc. Si pe el dar nu mai mult ca pe Klimt.
  Intrebarea este pe ce alti romani m-as repezi sa-i votez intr-un top degenul asta. Si cu onestitate zic ca pe tare putini.
  Oricum eu votam si la categoria „Sa-l dam jos pe Picasso„!

 6. foarte mulţumesc. să precizăm, totuşi, că eşti straight, căsătorită şi cu copil în dotare, ca să nu înţeleagă lumea greşit partea cu iubirea :)))

  nici mie nu-mi place picasso. cred că din cauza porumbelului comunist. :))) just kidding 😉

 7. mda. am citit şi eu articolul ăla mai demult. mi se pare totuşi aiurea motivaţia alora. de parcă brâncuşi e de vină că alte ziare nu s-au trezit să militeze pentru ai lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *