…prietena mea lavinia, o tipă care nu scapă nimic din ce se întâmplă în lume, s-a gândit că e vremea să ne branduim şi noi dacă şi aşa e în vogă chestia asta. ca urmare,  m-a înscris la ceva cursuri de „conştientizarea imaginii personale”, cursuri ce îmi vin pe mail la două-trei zile. până acum am primit 6, dar nu l-am citit cu atenţie decât pe primul dintre ele. şi am şi făcut ce scria acolo. (sunt cuminte, nu? :))) )

mai exact, am rugat vreo 12 prieteni să îmi spună, citez, „3 lucruri pe care le apreciază la tine şi 3 lucruri (comportament, atitudine etc) care consideră că te dezavantajează”. potrivit lui nenea ăla ce scrie cursul, ăsta ar fi primul pas pentru „înţelegerea propriei persoane în relaţia cu ceilalţi” şi definirea unei ferestre pe nume Johari (daţi search pe google şi veţi pricepe).

ei bine, chiar dacă e evident că nu voi ajunge niciodată brand, a meritat să fac efortul să-mi întreb prietenii ce cred despre mine. aşa am aflat tot felul de chestii pe care nici în ruptul capului nu credeam că mă definesc, dar care, după ce am stat un pic şi m-am gândit, mi-am dat seama că, totuşi, parcă eu-s.

spre exemplu, la minusuri am bifat: încăpăţânată, rigidă, supărăcioasă, „delicios şi enervant de indiscretă”, pretenţioasă, moralistă, exigentă cu ceilalţi, comodă, răsfăţată, capricioasă, superficială, uşor snoabă, prea directă, egocentrică, impulsivă, retrogradă, cu toane, uneori agresivă, cârcotaşă, care nu ştie să ierte şi să se implice emoţional, cu o prea mare dorinţă de controversă, neinspirată în relaţiile sentimentale, naivă, nesigură pe sine şi, ca urmare, complexată.

la plusuri mi-am trecut în cont: veselă, spontană, isteaţă, volubilă, tonică, deşteaptă, cu acut simţ al ridicolului, de încredere, cerebrală, serioasă, creativă, rafinată, cu simţ estetic foarte dezvoltat, senzuală, talentată la scris şi la vorbit, genul „fancy”, „intelectual buddy” şi „care ţine şi la oamenii pe care nu-i mai frecventează”, „cu nas la oamenii faini”, săritoare, cu simţul umorului şi „cu un aer care te deosebeşte de ceilalţi” .

una peste alta, nu am ieşit chiar aşa de rău cum mă aşteptam. cu sau fără brand, pot trăi cu toate astea destul de bine. deşi, dacă aş fi ceva mai dedicată, m-aş pune pe treabă şi mi-aş eradica defectele. doar că, după cum bine ştiu prietenii mei, sunt suficient de superficială cât să nu fac nimic pentru asta. probabil nici măcar nu o să mai citesc restul cursurilor. :)))

concluzia după toate acestea a definit-o perfect fumi. după ce m-a scuturat bine spunându-mi că „branduirea asta e cea mai mare dovadă de superficialitate pe care o poţi da” şi după ce mi-a zis că nu-s capabilă să îmi asum „responsabilităţi majore” gen bărbat, copii etc. şi că, în loc de asta, mă preocupă chestii precum laptop roşu, papuci, sclipici, concerte de jazz etc., a conchis scurt: „trăieşti la epiderma vieţii„.

se poate spune ceva rău într-un mod mai frumos şi plastic de atât? nu se poate. 🙂 mi-ar fi plăcut să inventez eu cuvintele astea, atât sunt de faine. şi, DA, trăiesc la epiderma vieţii. şi – culmea! – mai îmi şi place de mor. :))))

23 Replies to “în căutarea brandului personal”

 1. Draga mea, foarte curajos gestul tau. Nu multi s-ar inghesui sa faca testul asta. Un exercitiu al carui rezultat aproape ca nici nu mai conteaza. Important e demersul, ca sa zic asa. Bravo! 🙂

 2. monica: NUUUUU!!!!!EUUU!!! da’ nu ştiu încă dacă din păcate sau din fericire :)))
  (apropo, cred că noi două suntem dovada vie că D-zeu e un tip care se plictiseşte repede. a creat câteva tipologii, după care s-a tras pe cur şi a repetat matriţa. că altfel nu înţeleg de ce semănăm aşa 🙂 )

  ana: curajos sau inconştient? sau superficial? :))))

 3. fana: foarte faină piesa!! dulce pontes!! mulţumesc!
  am văzut the tudors pe hbo şi prima dată m-am mirat de stilul sexos al lui henric al 8-lea. dar pe urmă m-am gândit că poate pt vremurile lui era cam pe-acolo. nu era foarte arătos, dar ştia mai multe limbi străine, era la curent cu tot ce apărea nou în ştiinţă, un foarte bun atlet… so, cred că avea farmec. nu-i de mirare că îl iubeau femeile. şi el pe ele :))))

  leti: pe hbo vor fi 10 episoade deocamdată.

 4. Mai ca ma tenteaza sa ma apuc de scris un serial TV avand-ul ca pp pe Stefan Cel Mare!

  Eu cred ca la femei il ia pe Henric al VIII-lea!!

  Henric o gresit ca o vrut sa si le faca pe toate neveste si sa fie mai catolic decat Papa si de-aia s-o scindat si s-o facut seful Bisericii Engleze, adica Anglicane.

  :D:DDD::D:D:D In schimb, Stefan o profitat doar de cutumele vremii, adica un conducator putea in mod oarecum legitim dar nu si licit sa ia orice fomeie vrea.
  Si o ajuns sfant in BOR, chestie care poate nu o fost chiar asa de deplasata, tzinand cont de vremurile lui cand toate erau mai altfel…

  deci e o diferentza de perspectiva intre Henric si Stefan. Nu vreau sa fiu protocronista da Stefan o fo’ mai tare:))))))

 5. henric le lua de neveste pentru că îşi dorea un băiat care să-i urmeze la tron. mie mi se pare mai de bun simţ decât ştefan, chiar şi din perspectiva femeii moderne.

  în plus, nu-mi aduc aminte ca ştefan să fi fost atât de citit şi ancorat în mediul cultural ca henric şi nici un mare vorbitor de limbi străine. era mai degrabă un tip care ştia strategie, niscaiva politică şi şi-o punea cu avânt cu oricine apuca. un şmecheraş, cum ar veni. 🙂

  da’ ideea cu serialul e bună. nu strică să încerci.

 6. Ba io cre ca stia si Stefan tot ce trebuie.

  Nu scriu serialu pentru ca mi s-ar baga betze-n roate. Nu vreau sa il fac patriotisto-vadimist iar daca imi permit anumite libertatzi gen Tudorii, o sa mi se suie in cap tot poporu su BOR-u, poate justuficat.

  Deci la noi – parerea mea – nu se poate face serial de genu asta. Suntem prea rigizi in privintza astor teme si personaje istorice.

  :D:D:D:D:D

  (e doar o scuza ca sa nu ma apuc de scris)

 7. mai bine Tzepesh, e mai internatzional:D
  si ii atribuim si calitatzi de Stefan, numa ca asta e mai gothik VlaDS Tzepesh. Gata, prea multe idei dau si nu fac nimic, facem film cu Tzepesh, by transilvanian writers:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *