…pentru că era de la sine înţeles că nu o să fac mulţi purici lucrând „la stat”, vineri mi-am dat demisia. n-am reuşit nicicum să fac să-mi placă jobul ăsta, mi-era tot timpul dor de agitaţia din presă, aşa că miercuri am acceptat oferta lui rareş bogdan de a lucra la ziua ca redactor şef adjunct. partea amuzantă e că rareş tocmai a anunţat ieri, pe propriul blog, că se retrage de la ziua, ceea ce mă pune într-o situaţie inedită. s-ar putea să am o vacanţă mai lungă decât mă aşteptam. om trăi şi om vedea. 😀

so, de la 1 august intru în concediu şi habar nu am unde să merg. asta pentru că urma să plec la milano, la leti, dar ea şi-a modificat datele de vacanţă şi în loc să fie în italia în perioada asta, e în cluj. mă bucur, evident, că o văd, dar mi-a cam dat peste cap planurile. va trebui să mă reorganizez pe ultima sută de metri şi, deocamdată, nu am în minte decât două variante: câteva zile la praga şi festivalul de film „anonimul” din deltă.

la praga nu am fost până acum, după cum spuneam, şi tare mă trage aţa încolo. doar că nu m-aş duce singură. iar persoanele pe care le-am contactat pentru o scurtă excursie în acele părţi nu sunt disponibile financiar sau ca timp. deci, dacă sunteţi doritori de praga, daţi un semn! promit că voi fi amuzantă şi relaxată. doar sunt în vacanţă pe termen nelimitat. :))))

în aceeaşi ordine de idei de vară, vreau să-mi cumpăr o bicicletă. dar nu orice fel de bicicletă, ci una vintage care să aibă scaun din piele maro deschis, sonerie rotundă pe coarne, far din ăla vechi şi coş împletit din răchită. să semene pe cât se poate cu una din astea (de preferat, prima sau ultima de pe coloana patru):


ştiţi pe undeva, prin cluj, astfel de biciclete?

43 Replies to “amănunte de vară”

 1. Noah! Sorry pentru demisie. Ma simt oarecum vinovata pt. ca ai ajuns acolo. N-am mai intrat de luni de zile pe blogul tau si azi am facut-o absolut intamplator. Daca ai chef de o cafea si povesti, da un semn…

 2. flavia: nu-ţi bate capul că a fost o experienţă utilă! te voi suna, negreşit. şi chiar am mai făcut-o şi în timpul tiff-ului, dar aveai telefonu’ închis…

  muntele: yes? asta după ce ai citit de retragerea lui rareş şi oferta mea posibil suspendată? hmm…. 😀 😀

 3. da, chiar si asa. n-am nici cel mai mic dubiu ca lucrurile se vor rezolva. sunt convins ca nici tu n-ai dubii in privinta asta.
  de fapt, mai degraba ma bucur ca ai plecat de acolo. convingerea mea e ca esti mult prea agitata(in sensul bun) pentru statul la stat. fata de care eu am o usoara alergie.
  sa fie intr-un ceas bun! vacanta placuta! ‘aleluia! iuhuuu!

 4. ştiu, m-am dat şi eu cu ele când am fost. sunt foarte comode şi la îndemână.

  dar nu pot pune pe nimeni să fure biciclete din olanda pentru mine. mi-e prea dragă ţara aia ca să o sărăcesc 😀

 5. Te felicit si ma bucur pentru tine, o sa le fie si oamenilor aia foarte bine cu tine, cum nu ma indoiesc ca si tu te vei simti in apele tale acolo. Numa sa nu-ti parasesti blogul cel asa de fain.Bine?

 6. io zic că
  -laura şi muntele să facă odată nunta, că m-am săturat de tatonările astea.
  -mă enervezi că văd că nimeni nu poate ieşi din presă şi să stea cuminte; demisia ta adună nori negri asupra viselor mele cu ieşitul din presă pe un post călduţ.

 7. păi, depinde ce job îţi găseşti după ce pleci din presă. poate tu ai noroc şi dai peste unul care îţi vine precum o mănuşă. uite, liei valendorfean îi place ce face. ia-o pe ea ca exemplu pozitiv şi risipeşte-ţi norii 🙂

 8. acum depinde cum defineşte el binele ăsta. 🙂
  pt mine, bucureştiul nu e o opţiune. mereu am fost de părere că, dacă e să mă mut undeva din cluj, atunci mă mut spre vest, nu spre est şi cu atât mai puţin sud-est. 🙂

 9. pentru ce şi cum scrii, cred că locul tău e în bucureşti. sau, mai bine zis, faptul că nu eşti aici e o pierdere pentru presă. chiar cred asta.

  că eşti acolo unde îţi place şi te simţi tu mai bine, evident că asta e cel mai important. n-are nici o relevanţă ce cred eu, ce crede presa, ce-ar crede ctp-ul sau reporters sans frontieres despre tine şi ziaristul din tine. mi se pare infinit mai important lucrul ăsta. cu condiţia să nu te minţi. deşi nu cred că e cazul.

  în concluzie, andreea a avut din nou dreptate. am glumit jumate/jumate. păi şi dacă are din nou dreptate, de ce să n-o asculţi şi să nu vii în bucureşti, ă? 🙂

 10. „pierdere pentru presă”. asta sună de parcă doar presa care se face în capitală contează. din moment ce mă întorc în presă, indiferent unde, nu sunt o pierdere, nu? ca să nu mai zic că sunt şanse foarte mari să nu fac faţă presei din capitală. la asta nu te-ai gândit? 🙂

  şi ca să fie şi mai clar: nu o să părăsesc niciodată clujul pt carieră. dacă voi pleca vreodată voi pleca pt o persoană, nu pt o slujbă. 🙂

 11. Io sa nu te mai aud cu texte de genul „sunt şanse foarte mari să nu fac faţă presei din capitală”! Tu ce ziare facute „in capitala” citesti, care sa te complexeze? C’mon!

 12. nu e vorba de calitate, ci de potentialul pe care il ofera bucurestiul. dar, cum spuneam, asta poate fi o motivatie doar atunci cand cariera e pe primul loc. cum nu e cazul tau, na, nu-mi ramane decat sa sper ca o sa te citesc totusi candva intr-un ziar, oricare ar fi el.

  ( of, acum iar urmeaza partea aia cu ghet a ruuum, ghet a ruum!)

 13. 😀 partea funny e că tu chiar crezi că eu sunt cine ştie ce ziaristă. asta e onorant, dar c’mon, nu sunt nici mai bună, nici mai rea ca alţii pe care îi ştii. dar o să mă citeşti în ziua de cluj, din când în când, dacă chiar vrei.

  (şi explică-le oamenilor că nu ne luăm nicio cameră. nouă ne place sub cerul liber :))))))) )

 14. citesc de ani buni ziare si, zic eu, recunosc o penita buna.

  de-aia o sa ma si multumesc cu din cand in cand-ul ala.

  si nu le explic nimic. lasa-i sa le umble mintea. pe campii sub cerul liber, evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *