…am auzit deunăzi cum că în pacific este o suprafaţă cam de dimensiunea texasului plină de gunoaie. mai exact de pet-uri şi pungi de plastic. au fost aduse la un loc de curenţii marini şi nu se împrăştie de fel. din contră. s-au transformat într-o imensă insulă de plastic. se ştie despre chestia asta de vreo 10 ani şi nimeni nu a luat nicio măsură. treaba asta mă miră peste poate. de ce nu se apucă nimeni, nici guvernele, nici ong-urile verzi, să strângă gunoiul în loc să tot ”studieze” problema, nu pot înţelege. maxim, ce învaţă din atâtea studii? că plastics are forever, like diamonds? se ştie deja. să pună mâna să le adune. şi dacă nu au unde să le depoziteze, să le ducă pe Lună. pe partea întunecată, să nu le mai vedem. :)))) fac haz de necaz, după cum se vede. din păcate, e o delăsare totală în lumea asta. nike şi-a pierdut acum vreo 15 ani în mare, din ceva cargou, câteva zeci de mii de tenişi şi acolo i-a lăsat. s-au plimbat vreo trei ani pe mare, te miri pe unde. după care, ceva companie de jucării de baie, şi-a pierdut şi ea încărcătura în ocean. răţuşte şi ce-or mai fi fost. tot plasticuri. evident, nu au recuperat nimic. ălea măcar or fi plutit graţios, că doar asta era menirea lor. na, că m-am transformat într-o ecologistă de budoar. una din aia care stă în vârful patului, cu laptopul în braţe, şi care cârâie fără să facă nimic concret. mai bine tac. noapte bună.

16 Replies to “plastics are forever”

 1. de două ori? minunat. povesteam ieri cu un prieten care spunea că e cât mozambicul. acum tre’ să caut suprafeţele să le compar :))

  iar asta cu „mai bine altundeva” e ca la alegerile din românia – votăm mereu răul mai mic. nu prea rezolvi nimic aşa. 🙁

 2. Păi numai când se urnesc viiturile prin România râurile adună PETuri culese de pe la ţară (unde e la mare preţ să bei Adria Cola în livadă) de se formează în Deltă plauri şi ostroave întregi de plastic… Numa’ bune de făcut slalom printre ele cu skijeturile…
  Da’ şi mai tari sunt televizoarele şi computerele aruncate „pă vale”. Retehnologizare à la Ciorogârla…

 3. l-am şters. 🙂 nu prea se potrivea cu stilul blogului meu. eu nu pun clipuri şi poze, de obicei. nu ştiu ce mi-a venit atunci, după care nu mi-a mai plăcut cum arăta. :))

 4. a apărut deja, în ”money express”. da’ n-are rost să cauţi pentru că nu apare nimic de mine. a tăiat amicul bb paragraful respectiv din ”lipsă de spaţiu tipografic”. yeah, right! :)))))))

 5. Hector:
  Televizorul „pa vale”!! Asta mi-a placut grozav.

  Ce-mi aduc aminte din vechime e ashteptatul troleului intre oameni care clefaiau samintza NON-STOP si scuipau cojile pe jos. Asta era circa 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *