ana îmi dă bătăi de cap. mă pune să spun ce aş face dacă aş fi invizibilă. o chestie extrem de jucăuşă şi faină, recunosc, dar oare n-ar trebui corelată şi cu o altă putere? spre exemplu, aceea de a da timpul înapoi sau de a schimba lucrurile în bine. că parcă nu e suficient doar să afli lucruri, invizibilă fiind, nu? dar cum nemulţumitei i se ia darul, hai să nu mai despic firul în patru şi să vă spun cum aş folosi eu chestia cu invizibilitatea.

a. m-aş duce aţă la baza americană de la roswell să aflu ce e cu extratereştrii ăia despre care se spune că au picat prin zonă. iar dacă nu aş găsi nimic acolo, aş bântui prin NASA şi alte locuri de acest fel, da de, da de, descopăr şi eu adevărul.

b. aş sta o vreme prin atelierele şi laboratoarelor marilor case de modă ca să văd cum creează noile colecţii şi parfumuri. procesul ăsta mi se pare atât de fascinant încât nu cred că m-aş plictisi prea repede, cu atât mai mult cu cât fiecare designer sau parfumier are un alt mod de lucru. ar fi o vacanţă continuă.

c. aş face o listă cu toate producţiile cinematografice la care se lucrează în momentul respectiv, şi aş da o tură pe platourile de filmare să văd ce şi cum. de la sine înţeles că aş sta mai mult pe-acolo pe unde ar fi greii cinematografiei. nu ştiu însă ce aş face dacă, invizibilă fiind, m-aş îndrăgosti de unul dintre ei. probabil aş încerca să îi atrag cumva atenţia. aş găsi eu o cale. 🙂

d. aş merge la o întrunire a grupului celor 8 ca să îi aud pe mai marii lumii cum îşi împart pământul. sunt foarte curioasă cum vorbesc ei între ei când cred că nimeni nu-i aude. aş avea grijă să iau un reportofon cu mine (care ar fi tot invizibil), i-aş înregistra, după care aş scrie un super reportaj. şi aş repeta experienţa asta ori de câte ori ar fi vreo întâlnire la vârf între politicienii lumii.

e. aş intra în toate camerele secrete ale marilor biblioteci şi aş scotoci după documentele rare şi importante. numai cât să văd ce scrie pe ele (asta presupune şi că aş cunoaşte toate limbile pământului, mai ales cele demult uitate. dar dacă tot ajung invizibilă, bănuiesc că ajung şi deşteaptă, aşa că nu îmi fac griji că nu m-aş descurca).

f. aş sta pe rând, câte o săptămână, în vizită la curţile regale ale europei. asta ca să văd cât de strict (sau nu) respectă fiecare eticheta şi cum se poartă ei în intimitate. asta nu înseamnă că aş sta peste noapte, când se bagă în pat. partea asta nu mă interesează, sinceră să fiu. (dar recunosc că, pentru acest ”amănunt nesemnificativ”, aş trage o fugă până la ana, care s-ar găsi în vizită la angelina şi brăduţ. acolo clar aş avea ce vedea 🙂 )

g. mi-aş petrece o bucată de vreme în redacţiile the washington times, new york times, chicago tribune, los angeles times, wall street journal, the sun, el pais, international herald tribune, liberation, le monde diplomatique, le figaro, le monde, l’express, france soir, the sun, daily mirror, times, the quardian, reuters, financial times… să mai zic? nu mai zic. aţi prins ideea. şi ştiţi şi de ce, sper.

h. şi da, aş fura bijuteriile coroanei britanice, iar după vreo douăzeci de ani, le-aş duce înapoi. ar rămâne un mister nerezolvat şi m-aş distra foarte bine citind ziarele şi speculaţiile făcute.

cred că mă opresc aici. îmi dau seama că aş face ENORM de multe lucruri dacă aş fi invizibilă. chiar şi din ălea mai puţin nobile, precum mi-aş urmări iubitul atunci când nu aş fi sigură că se duce unde spune. na, că acum chiar îmi doresc să fiu invizibilă. :))))

ps: tocmai mi-am amintit că trebuie dată mai departe. ca urmare, aştept să văd ce scrie muntele, leti şi fumi (ei, aici am un dubiu că se va materializa jocul ăsta. om vedea 🙂 ).

23 Replies to “invizibila de mine”

 1. licurici
  uiti gazzeta dello sport-grande giornale sportivo. cel mai mare jurnal sportiv din lume / un exemplu de presa de presa sportiva!
  in cluj si romania suntem la ani lumina de acest tip de presa sportiva! si nu numai
  presa clujeana, in ansamblul ei este absolut jalnica. vina e strictamente a noastra, a gazetarilor!

 2. 🙂 nu ştiu dacă m-aş duce prin redacţia aia pt că nu prea mă interesează pe mine sportul în aşa măsură. dar dacă tu vrei, na, o fac şi pe asta.

 3. schumitza: eu sper ca până la urmă să se afle :))))

  kafkutza: guantanamo nu! veci!

  lacireşe: hehe, până la urmă chestia aia cu marile spirite care se tot întâlnesc ele cine ştie pe unde, e valabilă, nu? :))))

 4. ai uitat WASHINGTON POST, ziar fundamental, care a dat cazul Watergate.
  recomand tuturor cartea si filmul „Toti oamenii presedintelui”, ambele de mare clasa.

 5. nu l-am uitat. tocmai din cauza filmului l-am scris primul şi am dat şi link la el. după care am scos link-ul pt că mi-era lene să le pun la toate ziarele link şi nu era cinstit numai unul să aibă, şi cred că atunci l-am şters din greşeală cu totul. nici nu am observat că l-am şters, dacă nu ziceai 🙂

 6. Licuri,

  vad ca ai face doar „chestii” clasice! Sunt convins ca ai mai face si alte lucruri. Poate din emotivitate, le-ai trecut sub tacere. Pacat!

 7. Io sunt invizibil şi nu mă dau mare. Nasol e că sunt invizibil, dar barba nu. Trebuie să mă bărbieresc zilnic. E greu, că nu prea mă văd în oglindă şi mă umplu de sînge. Dar, poate ar fi mai simplu să-mi fac naibii ochelarii ăia de moş, c-am cam îmbătrînit şi nu vreau s-o recunosc.

 8. …e weekend, citesc bloguri, da’ n-am ajuns inca la Anamaria:), da’ ideea „ce-i face daca ai fi invizibil?” e veche de mai bine de doua mii de ani! o pomeneste Plato in Republica, cand vine vorba despre definirea justitiei, in Cartea a doua (si tot acolo apare si primul „contract social” (Glaucon zice ca „se zice”) si ideea ca homo hominis lupus, pe nedrept atribuita lui Hobbes. Grecii astia vechi, ca si francezii, au o vorba pentru fiecare lucru si de fiecare data au dreptate…
  Nu intru acum in subiect, chit ca ma frig degetele…

 9. PS Daca Anamaria a venit din „senin” cu ideea asta trebuie sa se si bucure si sa si intristeze. Sa se bucure, pen’ ca a accesat – cum ar zice un Jung – inconstientul colectiv – ceea ce nu-i utin lucru; si sa se intristeze, pen’ ca s-a alaturat ( ca si tine, licurici:) cinicilor pentru care dreptatea e diferita daca te vede sau nu lumea:)

 10. DRAGA LICURICI, eu nu prea cred in extraterestrii, dar daca exista, inseamna ca m-au rapit intr-o noapte si mi-au bagat un cip in cap:D

  serios….. adica cel putzin asa am visat fix in noaptea in care (am aflat ulterior) s-au anuntzat prin zona…

  de fapt era o nava extraterestra si m.o absorbit (se facea ca… ) si era un baiat fain acolo la ceva computer… si de fapt erau niste cercetatori umani care au venit din viitor (peste 23 de ani) si cica piesa pe care mi.au implantat.o avea legatura cu centrul vorbirii…

  e posibil ca stresul examenului de admitere la doctoratu in lingvistica sa imi fi dat asemenea vise.. dar e ciudat oricum:D

  APOI
  @Fumurescu

  Licurici o intrebat „ce atzi face daca atzi fi invizibili?” nu o intrebat
  „ce stiti voi despre problema invizibilitatii sub lupa lui Platon si Hobbes, tratata pe drept sau pe nedrept…

  nu e o critica, dar suntem curiosi CE AI FACE TU DACA AI FII INVIZIBIL?

  EU DACA as fi invizibila:

  as zburda mai des. ca acuma mi.i rusine ca sunt mare… dar pana pe la 20 de ani saream pe garduri si dansam pe strada.

  si as merge ca si Mos Nicolae sa pun cadouri pe la mosi si bab in ghete.

  Si cred ca as bea din paharele clientzilor din localuri de lux. Nu de dragul alcolului ci ca sa le vad mutra vazand cum se goleste paharul singur. si la aia arogantzi le-as trage cate o palma.

  apoi as face baie in piscinele altora…. (ca a mea nu este gata inca:D:D:D::D:DD)) … biensur, NAKED

 11. @tibi

  astazi mi.am cumparat Gazzetta dello sport ca sa vad rezultatele din Champions–-

  cel mai frumos produs roz de presa… pacat ca nu il citesc si femeile din Romania… cel mai mare tiraj din Italia….. tre sa recunosc oricum ca la sport italienii se pricep si sunt printre cei mai buni (mai ales la motoare…)

  ingineri si comentatori:D si atletzi din cand in cand. W Italy!

 12. HAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHHAHAAAAA!!!!

  ce commenturi baga TIBI!
  inconfundabil!

  te rog Tibi sa scotzi de pe site (presaclujeana etc) ceea ce te-am rugat mai demult…

  merci. contez pe tine

 13. PS. As sari peste cozile de la muzeele din Florentza.

  as plati biletul dar nu as sta la rand.

  @licurici

  cred ca la majoritatea destinatiilor tale de vis in versiune invizibila se poate ajunge cu bani de drum si cerere.

  la redactii sigur potzi sa ai acces. basta fare una richiesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *