…am două întrebări de sezon:

1. ştie careva cum este îmbrăcat moş nicolae? apare pe undeva vreo descriere a lui, există vreun desen cu acest moş? întreb pentru că am văzut ceva ştire pe tv cu moş nicolae care împărţea daruri la copii şi era îmbrăcat exact ca şi moş crăciun. iar asta mi se pare furt de imagine. nu-i corect, nu? 🙂

2. cum explici unui copil care moş crăciun e cel real când el vede atâţia în oraş, la televizor, în ziare? mă gândesc că poate fi debusolat total şi ai nevoie de o explicaţie extrem de bună să-l readuci pe linia de plutire. maxim, ce îi zici?cine sunt cei pe care îi vede el pe stradă şi care e rostul lor acolo?

lămuriţi-mă.

8 Replies to “dilemele acestei ierni”

 1. De obicei Mos Niculae e imbracat in maro sau ceva inchis la culoare, mai asemanatoare cu tinuta unui calugar decat a unui mos craciun. Cu traista si baston plus barba.

 2. Sau mai degraba ca episcop, ca doar asta a si fost.
  Papalitatea apare un pic mai tarziu.
  Iconografia bizantina nu a fost deloc zgarcita cu reprezentarile lui. Dupa tratatul Erminia picturii bizantine a lui Dionisie din Furna el poate aparea infatisat de la nastere, pana cand a aruncat cu bani in casa fetelor sarmane, cand a inviat corabierul, cand a taiat copacul locuit de diavoli, cand a scapat de la moarte cei trei nevinovati sau cand a adormit intru Cristos.
  Sub semnul catolicismului apare ca protector al copiilor, scolarilor, fetelor, negustorilor, pescarilor si parfumerilor. Aici emblemele iconografice sunt o corabie, un baiat in putina, o putina pur si simplu, o punga sau o cutie de bani.
  Cu o imagine asa luxurianta ii prevad o pesteritate indelungata, mai ales ca contez pentru asta pe rugaciunile parfumerilor si nu numai.

 3. …partea importanta a spus-o Iana – saru’mana. Pentru detalii, cum ar fi intrebarea „cum faci copiii sa creada?” e simplu. Copiii sunt destepti de felul lor:) Le zici ca astia „il imita pe Mos Craciun” si-ai rezolvat problema.
  Ieri, la masa „de weekend” (doar sambata si dumininica apucam sa mancam impreuna), Ana si-a amintit de-un „Mos” beat (era,la Columbia: si nu erame eu:)), dar si cum l-a vazut ea pe Mosul cel adevarat, zburand in dreptul lunii, o data, cand era la Brad. Andrei a zis ca si el l-a vazut o data pe cel adevarat. Alec a intrebat, frustrat: „cum se face ca numai eu nu l-am vazut pe Mosul adevarat?”. La care Andrei i-a raspuns sec; „Because you are not special:)))”
  Sa ne-ntelegem: Ana merge la colegiu la anu’, are scoruri foarte bune, si urmeaza sa se casatoreasca cu printul Williams. Sa nu ziceti ca nu v-am spus:))

 4. iana: asta cu parfumerii îmi place :))))

  fumi: încă se mai căsătoreşte cu williams? credeam că i-a trecut. da’ o fi vorba de dragoste adevărată, mai ştii… :))

  faza cu alec îmi aduce aminte de filmele ălea cu criminali în serie care îşi justifică crimele prin sechelele din copilărie. grij’! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *