…în vremurile în care ziarele erau cu totul altceva decât sunt astăzi, singurele rubrici pe care le citeam erau „ştiaţi că”. pe atunci nu puteam verifica informaţia din mai multe surse, aşa încât luam de bun orice scria acolo. dacă zice la gazetă, aşa e, nu? în timp, încrederea în spusele „cercetătorilor de la o universitate americană” mi s-a mai diminuat, dar plăcerea de a afla tot felul de noutăţi a rămas.

din acest motiv, de câteva săptămâni am descoperit şi m-am îndrăgostit de TED. probabil unii dintre voi i-aţi observat prezenţa în blogroll, dar nu aţi fost foarte curioşi să vedeţi despre ce e vorba. nu-i bai. vă spun eu cine este TED pentru că merită. ”Technology, Entertainment, Design” este o conferinţă ce se ţine anual, începând cu 1984, în monterey, california. de fapt, datorită amplorii a devenit de ceva vreme bianuală, a doua manifestare având loc, pe rând, în tot felul de oraşe ale lumii.

TED strânge la un loc un univers de idei fascinante şi care sunt împărtăşite altora de tot felul de oameni deştepţi şi cu simţul umorului. tipii ăştia nu vorbesc mai mult de 20-25 de minute fiecare, dar e o reală plăcere să-i asculţi. ca să vedeţi că am dreptate, pentru început încercaţi sir ken robinson sau dan dennett sau peter gabriel. după care călătoriţi un pic prin minţile tuturor celor de pe TED. o să fiţi cel puţin încântaţi. zic eu.4 Replies to “my new love: TED”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *