…aseară, cuiva i-au plăcut perdelele mele şi lumina din cameră. a găsit de cuviinţă să mă anunţe asta printr-un sms, fără să-şi decline identitatea. proastă mişcare. oare de câte ori trebuie să spun că nu-mi place să scriu sms-uri, cu atât mai mult persoanelor pe care nu le cunosc? pentru că, deşi îmi era oarecum familiară topica frazei şi stilul discuţiilor, tot nu am reuşit să mă prind cine era persoana. şi atunci la ce bun să-mi laude perdelele?

de regulă, reacţionez aiurea la complimente, chiar dacă vin de la prieteni. nu ştiu să spun „mulţumesc” şi să mă bucur, ci găsesc tot felul de scuze şi de explicaţii pentru situaţia în cauză. de exemplu, dacă mi se spune: „foarte faină rochia ta”, răspunsul meu este de genu’: „am luat-o de la outlet cu vreo 30 de lei”. sau la „arăţi bine astăzi”, eu vin cu „da, pe dracu’! am dormit foarte prost azi-noapte”. iar dacă îmi zici „ce cool ţi-ai aranjat camera”, îţi răspund „mai este de lucru’ la ea. şi, în plus, e şi dezordine”. în mod clar, complimentele mă fac să mă simt prost.

iar dacă vin de la necunoscuţi… ei bine, în cazul ăsta nu mă prea impresionează. după cum îi spuneam şi necunoscutului de aseară, pentru mine aprecierea contează mai puţin decât identitatea apreciatorului. sunt zeci de persoane care trec pe strada mea zilnic şi probabil la 0,5% dintre aceştia le plac perdelele mele. şi ce? se întâmplă să-mi placă şi mie perdelele altora şi nu e nimic special în asta. dar e cu totul altceva când ştiu exact cui îi plac. lucrurile încep atunci să devină interesante.

şi asta pentru că se putea ca persoana cu sms-ul să îmi placă şi astfel să fiu ceva mai deschisă la discuţii, nu doar politicoasă. în fapt, dacă a trimis sms pe tema perdelelor înseamnă că se dorea băgat în seamă. oarecum a reuşit. dar dacă mai spunea şi cine e şi se număra printre oamenii simpatici mie, poate îl invitam la un ceai (apropo, am ceaiuri foarte bune, albe, negre, verzi, cu teină, fără teină, medicinale sau nemedicinale, care se pot bea cu lapte sau cu lămâie şi miere… de toate pentru toate gusturile). ba chiar puteam să îl las să vadă şi un film, că şi aşa închiriasem vreo două.

una peste alta, poate ar fi fost o seară mai izbutită pentru el. dar aşa, drăgălăşenia lui s-a ciocnit de o licurice acrişoară precum kefirul caucazian, preocupată mai degrabă de oscarurile care se dădeau pe hbo decât de frumuseţea propriilor perdele. în concluzie, domnilor, dacă vă plac perdelele mele, bateţi naibii în geam şi spuneţi-mi-o direct. nu bag mâna în foc, dar s-ar putea să vă alegeţi cu o invitaţie la ceai dacă mă găsiţi în toane bune. şi, credeţi-mă pe cuvânt, aşa se poate flirta mai bine decât prin sms-uri. 😉

bine de ştiut: ”ceai” înseamnă chiar ceai. nu mergeţi cu gândul aiurea.

13 Replies to “vorbe făr’ de perdea”

 1. offtopic. de fapt, nu ma cheama zoo( asta era evident). numele meu e hossu. vad ca-mi iei apararea pe un alt blog. acuma, daca-ti spun ca intentionam sa te dau exemplu pozitiv de blog o sa spuna lumea ca suntem blat.:)))
  si ca ne cunoastem. no, ce pot sa mai fac? sa ma rog ca lumea sa cunoasca simtul ridicolului? sau sa spun ca blogul tau e unul bun si sa creada deontologii ca punem la cale o consipratie?

 2. :))) e postul offtopic-urilor, văd.

  zoo: :))) mi se pare foarte amuzant. evident că or să spună că suntem înţeleşi sau că mi-am pus pile cu commentul ăla. nici nu ştiu ce să zic. scrie şi tu ceva rău de mine să vadă că eşti neiertător. :)) oricum, nu mai sunt ziaristă, aşa că nu contez. da’ e foarte funny situaţia :)))))

  ana: ne place maureen dowd!! bună jurnalistă 😉

 3. daca se uita cineva la +/- si vede ca in 30 ianuarie ma extaziam de ce citeam la tine pe blog, o sa mearga si mai departe cu teoria conspiratiei. o sa spuna ca, de fapt, tu esti hossu. chestie care nu-mi displace intrucat ma mantuieste pe mine de toate reactiile.:)

 4. offtopic 1: adevarat, e buna Dodd, dar staff-ul Economist e de zece ori mai bine infipt in subiectul asta.
  offtopic 2: zoo, in curind se vor forma doua mari partide: unul pro si unul contra prostilor cu bloguri din presa clujeana. tu faci bine ce faci, keep it up. si vezi ca tre sa fii mutat mai in susul paginii aleia sau mai in fata, la vedere.
  ontopic 1: vezi, tu, ca te cota perversii noaptea. ia si niste draperii ca sa nu-i vezi strinsi ciucur cu ochii beliti in geam la 3 dimineata.
  ontopic 2: daca tot ai atitea ceaiuri acasa cum de noi ne vedem numa in oras la cafea si la bere, ai?

 5. :))) habar nu am. dar am putea remedia chestia asta şi să te invit odată la un ceai alb. da’ numa’ dacă vii cu zombi.

  şi nu era chiar noapte, era spre seară. de-aia nu erau trase încă jaluzelele.

 6. Da, marea ucigasa Zombie =)). Mai degraba pisica pe ea. Nu te uita ca-i mare. ca-i tot pe atita de morcovara. Se sperie si de umbra ei.

 7. amu zic si io sa fie zis. sms/ul vroia, probabil, sa te anunte ca ai fost vazuta. nu cred ca avea legatura cu perdele cat cu tine. bineinteles, tot compliment ramane.:)

 8. ana: super. da’ mi-e cam frică de ohio că au fost nashpa şi la ultimele alegeri de a ieşit bush.
  apropo, ai văzut că avem PRINŢ?! şi e british şi cool. ne place, ne place :))

  zoo: hai că perdelele mele îs faine. de vis 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *