…am uitat să-mi pun o dorinţă la trecerea dintre ani (se spune că se împlineşte), iar când mi-am amintit am realizat că, de fapt, nu-mi doresc nimic special anul ăsta. las totul la cheremul destinului. che sera, sera. dar, plimbându-mă ieri prin oraş, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să existe anumite lucruri în cluj care mi-ar face mie viaţa mai frumoasă. spre exemplu, mi-aş dori:

1. un cinematograf în aer liber unde să ruleze doar filme americane vechi, din anii ’30-’60 (evident, inclusiv musicaluri). ecranul să fie pus într-un parc (mă rog, într-un fel de poiană) ca să poţi sta pe iarbă când te uiţi la filme. iar iarna locul să fie astfel amenajat încât să poţi viziona filmele din maşină. ar fi de vis dacă ar fi undeva în centru, dar asta e imposibil de realizat.

2. sâmbăta dimineaţa, piaţa unirii să se transforme în piaţă agroalimentară aşa cum se întâmplă în rennes sau în alte oraşe europene asemănătoare clujului. să fie plină de tarabe cu flori, fructe, legume, brânzeturi şi multe altele, pe care să le cumperi direct de la ţărani şi nu de la intermediari. nu ar fi deloc complicat de realizat şi aş scăpa de chinul de a merge la urâţenia ridicată recent în piaţa mihai viteazu.

3. să existe prin oraş vânzători ambulanţi care să te îmbie cu zahăr candel pe sfoară, fructe glazurate, figurine din zahăr ars şi alte bunătăţi care pe vremuri se vindeau în târguri. bineînţeles, vânzătorii ar trebui să fie îmbrăcaţi pitoresc, să-şi strige marfa, să fie simpatici cu copiii şi să coloreze un pic atmosfera asta atât de gri a clujului.

4. să apară din când în când, peste noapte, prin parcurile oraşului sau pe străzi, statuete din bronz sau fier cu autor necunoscut. cam cum se întâmpla în amsterdam în anii ’80-’90. cum ştiu că tinerii artişti clujeni sunt destul de talentaţi, nu îmi fac probleme că ar apărea cine ştie ce hidoşenii. singura mea grijă ar fi administraţia locală care, la cât e de limitată şi fără de bun gust, cu siguranţă ar ridica instantaneu statuile.

aş fi relativ mulţumită dacă oricare din chestiile astea s-ar îndeplini la un moment dat. cred însă că mai degrabă aş ajunge să candidez eu la primărie decât să se întâmple ceva din cele de mai sus. din păcate.

9 Replies to “de dragul meu”

 1. in primul rind la multi ani…observ ca nu te-ai schimbat deloc nici in 2008 si asta e de bine. Frumoase vise, macar jumatate le-as vrea si eu realizabile

 2. @rillyboss

  realizabile sunt, insa mai putzin probabil ca vor fi realizate.

  cea mai simpla chestie ar putea fi un targ saptamanal, dupa cum pomenea autoarea blogului, e ceva obisnuit pe dincolo…

  cat despre cinema, s-ar putea macar de TIFF realiza o platforma ambulanta in aer liber care sa functioneze de pilot. daca are succes, sa se si fixeze…

  da mai intai tre sa gasesti poiana

 3. radu: la mulţi ani şi ţie! şi cum să mă schimb aşa, la miezul nopţii? doar nu-s cenuşăreasa. :))) mai dă-mi un pic de timp 😉

  ana: cum ar veni, până la urmă sunt romantică. fuck! :))))

  letu: la tiff este cinema în aer liber, la echinox. dar eu aş vrea să existe permanent. şi cu iarbă. să mergi ca la un picnic de seară. cu pătură, vin, pahare (de sticlă, nu de plastic!!) etc 😉

 4. le iau pe rând şi văd ce pot adăuga la fiecare punct.

  1) ar fi o chestie interesantă. btw, în vara anului trecut înainte de sesiune, ceva reprezentanţi studcard(sau work & travel, nu mai ştiu) au ridicat un ecran şi au proiectat filme în aer liber, în complexul haşdeu, lângă cantină, în zona aceea verde care separă căminele impare de fete, de cele pare(tot de fete 😛 ). cu ocazia asta am vizionat şi eu „a fost sau n-a fost” stând tolănit pe un sac de paie.

  3) poate nu e exact ce ţi-ai dori, însă pe bariţiu există nişte bătrânei care vând popcorn. anul trecut am cumpărat şi eu, de câteva ori(mai mult din milă, decât de foame). era 1 ron o punguţă de popcorn. de asemenea pe eroilor îşi făceau veacurile mai demult(în vremurile în care alergam după 35 😀 ) nişte copii sămani, feciori de lingurari. stăteau toată ziua cu linguri şi obiecte de lemn la gât şi te îmbiau să le cumperi, cu o voce răguşită, stinsă de aurolac.

  acum s-au mutat… îi găseşti pe bariţiu, lângă bcr.

 5. fanitza: locul ăla dintre cămine sună bine. de când n-am mai fost acolo, uitasem că există. iar pe bătrâneii ăia îi ştiu. bun şi ei, dar eu vreau mai mult de-atât.

  fana: bollywood rulează!!! :)))) ps: mai trăieşti? :))

 6. Hei!

  Daca te hotarasti sa faci petitie si sa o inaintezi catre Primarie, dau si eu cu semnatura! Macar vreo 3 din cele enumerate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *