…urăsc muncitorii, meseriaşii şi ce-or mai fi ei. pe zugravi, faianţeri, pe ăia care îţi pun podeaua sau îţi refac instalaţia electrică. pe toţi, fără excepţie, îi urăsc! români sau ţigani, mi-e totuna, că nu sunt de nicio treabă, indiferent de naţie.

nu ştiu unde sunt ăia buni, care „se ştiu”, dar cu siguranţă nu în românia. or fi prin spania, italia sau alte ţări calde, lucrând cu spor pe altfel de bani. ăştia care au rămas sunt ciurucurile şi nepricepuţii. şi eu am baftă de ei.

din 13 noiembrie trăiesc în praf şi dezordine. fac zilnic slalom printre cutii, mobile, obiecte care, până acum, parcă nici nu existau, îmi caut minute în şir hainele, periuţa de dinţi, cosmeticele şi înghit tone de praf alb şi fin, care pluteşte peste tot şi se aşterne peste tot. degeaba îl şterg dimineaţa că seara e tot acolo.

şi asta pentru că am avut ideea (PROASTĂ!) să renovez bucătăria şi holul. timp de o lună, am căutat muncitori. unii cereau sume astronomice, alţii nu aveau timp, iar alţii nu aveau curaj să pornească la treabă. li se părea „o lucrare prea mare”.

„mare” însemna spart un zid şi montat geam, demolat un stâlp şi pus grinzi de susţinere în loc, refăcut instalaţia electrică, construit un blat de bucătărie şi acoperit cu faianţă, mutat două calorifere, reparat şi zugrăvit pereţii, montat gresie pe scările de la intrare şi sub blatul de bucătărie şi bătut podea în bucătărie şi hol. nimic mai mult.

după îndelungi căutări, maică-mea a bătut palma cu o firmă de construcţii. doar că a semnat contractul în grabă şi fără să îl ia la puricat. aşa că ne-am trezit că nu erau trecute toate lucrările necesare, iar penalizările în caz de întârzieri sau execuţie proastă erau nesemnificative.

şi a început distracţia. „echipa” de lucru s-a dovedit formată dintr-un singur om, care lucra cu viteza melcului şi după ureche. pereţii au ajuns zugrăviţi cu pete albe, liniile drepte s-au dovedit strâmbe, iar ţevile de calorifer pătate, nu vopsite.

în plus, nu s-a încumetat să spargă zidul, să dea jos stâlpul sau să facă blatul şi a trebuit chemat alt meseriaş. pe alţi bani, evident. nici ăsta mai bun. a spart zidul, a pus geamul, dar nu la distanţa la care am zis eu, ci mai departe, aşa încât nu ajung să îl deschid decât dacă mă urc pe scaun.

a construit blatul, ce-i drept, dar când a fost să-l acopere cu faianţă nu a ţinut deloc cont de ce i-am spus şi desenat. ca urmare, nu există o continuitate între faianţa de pe perete, cea de pe blat şi de pe picioarele blatului, şi asta îţi sare în ochi. e urât!!!

mai mult, s-a gândit el că gresia de sub blat ar trebui ridicată mai mult într-o parte, cu vreo 3 cm, „ca să fie drept la boloboc”, şi a ridicat-o. doar că a venit al treilea meşter, ăla cu podelele, şi nu a fost în stare să bată podeaua astfel încât să fie la înălţimea gresiei.

„nu se poate înălţa, că puşcă”, a decretat. nici măcar nu s-a străduit să găsească o soluţie (şapă, prag or something), ci a pus podeaua cum i-a fost mai comod. şi, uite-aşa, am rămas cu o margine „minunată” între podea şi gresie care arată ca naiba şi unde îmi voi lovi cu siguranţă, zilnic, degetele de la picioare.

nici ăla cu instalaţia electrică nu s-a arătat mai tipicar şi mai atent la detalii, aşa încât prizele sunt puse total aiurea, deşi l-am rugat în mod special să le pună la o anumită înălţime şi într-un anume loc. ca să nu mai spun că m-am trezit cu o priză la 2,5 m înălţime, aşa, că poate „vă trebuie vreodată”. nu, nu-mi trebuie!

lucrările încă nu s-au treminat. mai este de pus jumătate de podea în hol şi de făcut câteva retuşuri. dacă se vor mai face. pentru că, pe lângă faptul că lucrează după ureche, mai vin şi numai când au chef. de-aia zic: să moară toţi meseriaşii!! îi urăsc!!!54 Replies to “o lună de coşmar”

 1. Moarte tuturor meseriasilor! taica-meu a avut la casa un individ care ne-a pus parchet si care trebuia supravegheat in permanenta. Cand nu era tati in zona, ne punea pe mine si pe sora’mea sa il ajutam. Ba sa ii mai aducem parchet in camera, ba sa ne „invete” sa batem cuie. cah!!! idiotii planetei!

 2. legea compensaţiei universale trebuie să-şi facă şi ea de treabă. numa’ fericire, fericire, da’ mai dă-o-n doamne iartă-mă.

 3. scoobytza: ăştia nu au tupeu să ne pună să îi ajutăm, dar nici nu se grăbesc să termine. trebuiau să îşi încheie munca azi, dar la ora asta (22.00) încă mai au. sper să nu mă apuce Crăciunul cu ei în casă…

  muntele: zici tu? :)))))

 4. Aşa eeeeee. Nu ştiu cum se face că absolut toţi cunoscuţii mi se plâng de ce oroare sunt meseriaşii români. A avut şi taică-mio nişte faianţari care l-au furat ca ultimii infractori, şi îl mai şi luau peste picior, nesimţiţii naibii. Îmi venea să îi scot în şuturi din casă şi să îi dau de-a dura pe scări.

 5. tibi: drept şi asta. redacţia îţi mănâncă mult timp. dar, uneori, merită 🙂

  hector: mda. trebuia să încerc cu meseriaşi maghiari. de ăia nu am auzit să se plângă lumea.

 6. :))) da, m-am gândit şi eu la asta. şi, de fapt, titlu iniţial era ”praful alb de sărbători”. dar parcă era prea euforic pentru cât suferisem eu. şi mai sufer. că şi în seara asta se mai lucrează…

 7. Hai sa ne facem firma de amenajari interioare cu meseriasi seriosi, responsabili, care lucreaza bine si tin cont de preferintele clientului! E super idee!? Am sparge piata! Toata lumea ar apela la noi! Ne-am imbogati! Sau…sa-i intrebe cineva si pe ei de ce isi baga asa picioarele in banii si-n casele oamenilor, poate au motive intemeiate. CE ii dereanjeaza pe faiantari, gresieri, parchetari, spargatori, electricieni etc.? Exista vreun sindicat al lor? Vreun purtator de cuvant? Sa zica Tibi! 🙂

 8. hmm… n-ar fi o idee rea. oricum, se spune că, o dată la 10 ani, trebuie să-ţi schimbi domeniul de activitate, ca să nu te plafonezi. dar pentru asta trebuie să găsim echipa perfectă de muncitori, că altfel nu merge treaba. numai ne enervăm noi singure. :))

  iar pe faianţari&restu’ nu-i deranjează ceva. doar că le place să lucreze în legea lor şi să nu îi iei la bani mărunţi. sunt ca şi funcţionarii publici, nu se gândesc că sunt plătiţi din banii noştri să îşi facă treaba cum trebuie.

 9. DE CE CREDETI CA AU PLECAT MESERIASII DIN TARA? CINE SUFERA DIN ACEASTA CAUZA? MESERIASI ADEVARATI PUTINI GASESTI IN ROMANIA.N-A PLECAT NIMENI DE BINE DIN TARA,CASA,PAMANTUL LUI.SUNT UNUL DINTRE EI SI INTELEG PROBLEMA.CEI CARE AU PLECAT MAI DEMULT S-AU STABILIT DEJA PE AICI SI NU CRED CA SE MAI INTORC SA LUCREZE IN ROMANIA.NU STIU DACA MAI SUNT SCOLI CARE (PRODUC MESERIASI).IN ORASUL MEU AU AJUNS (MESERIASI)TOTI TIGANII,TI-E FRICA SA-I BAGI IN CASA..SPERAM CA VA VENI O ZI CAND NE VOM INTOARCE ACASA.DOAMNE AJUTA.

 10. Ma numesc Sile si sunt de origine moldovean din Bacau si am lucrat pana acum in constructii. am venit in Bucuresti de o luna pentru un salariu mai bun si un program mai flexibil muncesc 24 cu 72 si sunt dispus sa mai muncesc si in timpul liber. Daca sunt persoane care vor sa isi renoveze apartamentul–gresie faianta lavabil gled parchet tencuieli etc.–- ma pot contacta la adresa [email protected] VA MULTUMESC SI APELATI CU INCREDERE

 11. marin: au plecat să lucreze pe alţi bani. mai valoroşi, cum ar veni. deşi la cum se dezvoltă piaţa românească, cred că reuşeau să facă bani şi aici. dar, mă rog, fiecare alege unde să trăiască. până la urmă o să avem în românia meseriaşi din china şi ne-om descurca noi cumva. 🙂

  silezugravu: sper să găseşti bucureşteni amatori. 😀

 12. referiotor la mesajul de la sile mi-as dori sa imi pun parchet in camera 25 mp am incercat si la o alti mesteri dar m/au refuzat din cauza ca e prea mica lucrarea.Da-mi un raspuns daca esti interesat

 13. Si eu am avut aceasi problema nu vroia nimeni sa se deplaseze pentru 30mp pana laurma am rezolvat-o printr-o cunostinta in concluzie meseriasi nostri sunt la fel ca taximetristi

 14. In primul rand vreau sa va urez la multi ani si anul acesta sa va aduca cat mai multe impliniri si realizari.Acum sa raspund si la mss. Anca>raspunusul meu este da/ma deplasez pentru orice lucrare chiar ma avantajeaza lucrarile mai mici Alexa>TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL

 15. in primul rand eu nu vin la necunoscuti acasa si in al doilea rand nimeni nu iti face nici un servici moca daca nu vrei bani trebuie sa vrei altceva si eu nu sunt dispusa sa iti ofer

 16. doamnelor şi domnilor interesaţi de muncitori (că văd că sunteţi câţiva), eu am o idee. ce-ar fi să faceţi unul dintre dvs. un site cu meseriaşi, pe domenii de activitate (zugrav, parchetar, tapiţer etc), preţuri, perioade de lucru libere, referinţe, forum etc. unde să vă întâlniţi şi să discuţii ce şi cum? e mai simplu să vă găsiţi unul pe altul şi mai ies şi ceva bani pe deasupra.

  nu iau comision pt idee, dar cred că ar funcţiona. 🙂

 17. eu as face un site dar nu stiu cum se face ca sunt mai nou in lumea virtuala poate ma ajuti upentru anca>>da am scris gresit a doua oara adresa dar era si un pic mai sus cea buna>>kno07 daca mai esti interesata

 18. licurici>eu cred ca u ai cam avut ghinion ca sunt destiu meseriasi buni si la noi si se cunosc dupa fata iti spun din experienta meseriasi nepriceputi sunt aia care le place bautura si tigarile si ii mirosi de la un km pe aia care vor sa te fure ii vezi dupa ochi trebuie doar sa cauti mai multe oferte si sa te opresti la cea care pezinta mai multa incredere de exemplu sile cred ca este un meserias bun pentru ca la bacau chiar se munceste si nu numai iel sunt multi in bucuresti veniti din provincie pentru ca e mana de lucru un pic mai mare

 19. silezugravu: al meu e un blog făcut gratuit pe http://www.wordpress.com. dar eu nu de aşa ceva vorbeam, ci de un site de genul siteurilor pentru magazine online. vorbeşte cu un student care se pricepe la webdesign şi îţi explică el ce şi cum.

  alina: nici cu ăia nu mi-e ruşine :))

  muntele: ei, lasă, că am văzut noi cum strică moldovenii burghiele ÎMPRUMUTATE şi tot nu le iese gaura cu pricina. altfel, de treabă ei, aşa. 😀

  cornel26: o fi cum spui, dar eu stau în ardeal şi mi-era peste mână să aduc muncitori din bacău sau bucureşti. dar data viitoare am să lucrez cu unguri că e mai sigur.

 20. daca doriti o echipa care sa va renoveze(apartament,casa) sau sa va construiasca una noua lucrand eficient si curat puteti apela cu cea mai mare incredere.
  0722569363

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *