…zilele astea voi fi catsitter. asta e varianta pet pentru babysitter. adică nu voi avea grijă de un copil, ci de o pisică. mai exact, un motan roşcat, imens şi simpatic pe care îl cheamă pirli. numele îi vine de la andrea pirlo (tipu’ ăla cu părul lung ce joacă la ac milan), şi şi l-a primit pentru simplu fapt că a fost găsit într-o seară în care era ceva meci al lui milan, meci în care pirlo „a făcut figură frumoasă”. 🙂

„părinţii” lui pirli (că altfel nu le pot spune) sunt neşte prieteni de-ai mei, oameni normali de altfel, dar care au suferit schimbări importante odată cu găsirea sus-numitului motan. mai ales partea masculină a cuplului care, până la evenimentul în cauză, nu suferea pisicile. ei bine, pirli i-a făcut vrăji şi a reuşit să ajungă pe primul loc în ierarhia sentimentală a tânărului domn.

aşa se face că, ori de câte ori e plecat pe undeva, primele întrebări pe care le pune la telefon iubitei lui sunt despre pirli. „ce face pirli? l-ai plimbat? este vesel?”. pentru că trebuie spus că pirli fiind un motan crescut doar în apartament, trebuie plimbat zilnic prin curte. şi nu oricum, ci în lesă, pentru că pirli nu este obişnuit cu imensitatea oraşului, maşini, zgomot, circulaţie şi există pericolul să se piardă sau să sufere vreun accident. ceea ce nu e deloc de dorit.

partea care pe mine mă amuză cel mai tare este însă cea cu „este vesel”. nu că ne-am putea da seama foarte simplu dacă pirli este vesel sau nu, dar se pare că dacă sare de colo-colo şi se joacă cu tot felul de ciucuri, pirli este vesel. altfel, atitudinea lui pirli nu trădează nicio stare de spirit mai specială decât a oricărei alte pisici, aşa că e greu de definit în ce stare e într-un moment sau altul al existenţei sale. 😀

dar poate că voi reuşi să-l descifrez mai bine pe pirli zilele acestea, dat fiind că prietenii mei au plecat o săptămână în vacanţă, iar eu îi voi asigura motanului compania atât de necesară menţinerii unui tonus adecvat. evident că am primit instrucţiuni precise despre cum trebuie să mă port cu el, când, unde, cât şi cum să-l plimb, care îi sunt prietenii şi ce anume să fac în caz de, doamne fereşte, boală.

nici nu se pune problema că nu voi fi sunată zilnic de „tatăl” lui pirli care va trebui pus la curent cu evenimentele animalului. iniţial, mă gândisem ca la al doilea sau al treilea telefon să îi spun că pirli şi-a rupt piciorul şi i s-a pus tijă. dar m-am răzgândit după ce am văzut cu câtă seriozitate tratează problema amicul meu. nu e de joacă cu astfel de sentimente. voi fi o femeie responsabilă, demnă de sarcina care mi-a fost încredinţată. garantez 100% pe asta. 😉

altfel, am o viaţă frumoasă, nu-i aşa? :)))

43 Replies to “cu ochii pe pirli”

 1. e bine ca au ales sa-i puna numele pirli, de la jucatorul lui milan, mai ales ca acum in echipa italiana kaka face ravagii.
  si e mult mai bine ca nu s-au gandit sa-i pastreze vie amintirea jucatorului muscat, de curand, de un sobolan intr-un hotel din deva, jucator pe care il cheama pisoiu.
  si este din ce in ce mai bine ca are numele unui jucator de la milan, si nu de la dinamo, nu de alta, dar parca nu suna tocmai bine”motan pana la moarte si dincolo de ea”.

 2. 🙂 nu suna chiar deloc. cu atât mai mult cu cât am uitat să le spun prietenilor mei că, acum câţiva ani, am pierdut o broască ţestoasă în primele două minute după ce am primit-o în grijă. am lăsat-o în curte să se plimbe şi am întors o secundă capu’. doar atât şi dusă a fost :)))

  bianca spune că sigur a ajuns ninja pe undeva prin canalizarea oraşului. 🙂

 3. daca-ti place si te descurci, poate ma pui si pe mine in lista de asteptare. nu de alta, da nu prea am ce sa fac cu motanul negru cand plec in concediu. il cheama banel si cred ca ar avea ce povesti cu pirlo.

 4. il si vad pe banel trecandu-i ghemul printre cotoaiele lui pirlo, dupa care va trage o stuchitura la firul ierbii, aruncand cu blana in tribue si strigand cat il tine coada”AVEM ECHIPA/ SUNTEM CURTATE/ NOI SI PISICILE ARISTOCTATE!!”miorlau.

 5. minunat! deci ai o audienţă chiar bine închegată atunci când cânţi la pian.
  eu am glumit azi, dar bag de seamă că tocmai asistăm la varianta realoded a pisicilor aristocrate.

 6. sincer, nici mie. niciodata nu mi-am dorit sa am in preajma o femeie plina de frustrari, cu atat mai putin sa stiu ca exista una la casa alba care sta cu degetul pe butonul rosu.

 7. da. zilnic, de la 9 la 17, iau lecţii intensive de sinceritate şi nu numai. în final, voi deveni un model numa’ bun de urmat.

  dar poţi să-mi fii şef de campanie, dacă vrei. nu te sfii să te oferi. ştiu că îţi doreşti :)))

 8. pentru zoo:
  ce rautacios!
  ca sa nu mai spun: camera de hotel pe vremea asta frumoasa? 🙂
  nu e o varianta prea creativa…
  si as putea spune mai multe (din punct de vedere psihologic-hi, hi, hi) dar ma abtin pana la intalnirea clubului de lectura (am inteles ca suntem colegi)cand am sa le transmit direct 🙂

 9. no, am zis si io un lucru de bun simt si toata lumea o luat foc.
  chiar nu mai e nimeni dispus pe lumea asta sa se incline in fata evidentelor? am indemnat doar la implinirea unui zbucium in tandem ce risca sa acapareze tot blogul.
  intr-o alta vreme si in alte vremuri as fi zis (amu o sa citez din mine)”gagicu cu gagica/ nu se poate saruta/ ca ii vede…”
  na, m-o prins rusinea si n-am scris chiar toata pozia.

 10. Zoo: THANK YOU! Io am vrut sa le zic asta lui Licurici si noului ei amic de ceva vreme, insa am zis sa nu ma bag, bla-bla-bla…

  Totusi, pina decid la ce hotel se intalnesc, ar putea sa schimbe mesaje pe yahoo messenger or something 🙂

  Nu ca noua nu ne place sa fim voyeuristi, da’…. 🙂

  Licurici si Muntele: cand doi oameni iti spun ca esti beat, te duci si te culci! 🙂

 11. ei,nici vorbă, când doi oameni îţi spun că eşti beat, înseamnă că sunt puţin invidioşi, şi abia aşteaptă să-i chemi la masă. ceea ce, din punctul meu de vedere, n-ar fi nici o problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *