…lavinia s-a agitat săptămâna asta să împodobească bradul de la firma la care jobuleşte. a tot căutat pe net să vadă care este trendul în materie de împodobit bradul de Crăciun şi a aflat că se poartă, ca şi anul trecut, brazii în alb şi negru. în plus, este la mare căutare stilul upside down.

niciuna din aceste două variante nu mă încântă. prima, cu toate că pare o chestie elegantă, mă deprimă cumplit şi nici nu se potriveşte interiorului casei mele. a doua mi se pare caraghioasă, deşi parcă văd că revistele de modă o vor numi non-conformistă, originală, „altfel” şi câte şi mai câte.

aşa că, la aflarea acestor veşti deosebit de importante pentru omenire, am avut o problemă: cum naiba să-mi împodobesc anul ăsta bradul? acum doi ani l-am garnisit doar cu globuri roşii. anul trecut am optat pentru nuanţele de cărămiziu şi auriu. dar anul ăsta….?

ei, după o îndelungă perioadă de gândire care a durat circa 5 minute, am hotărât: anul acesta voi avea un brad vintage! nu va fi la modă, nu va avea o anume culoare, dar va avea personalitate şi carismă. va fi plin de globuri vechi, antice şi de demult, cum nu se mai găsesc astăzi în magazine. globuri simpatice, cu „poveste” şi savoare, migălite la facere şi păstrate cu sfinţenie de-a lungul anilor.

ştiu şi de unde le voi lua. vă şi spun, că nu-i cine ştie ce secret. de prin magazinele de antichităţi, de la vecinele mele în vârstă, din cutia cu minunăţii dosită în pod şi din piaţa de vechituri. sunt globuri second-hand, dar fac toţi banii. deja am strâns patru bucăţi absolut minunate. 😉


18 Replies to “bradul meu de second-hand”

  1. la mien in fiecare am e bradu vintage, nu de alta da nu imi vine sa ma despart de globurile ce le aveam cand eram mica, fie ca sunt decolorate, putin ciobite sau cu forme ciudate (am glob in forma de chitara, azi nu am mai vazut)

  2. ala, alb negru, e cea mai mare porcarie pe care am vazut-o vreodata. mai tre sa urmeze bradul minimalist, o tzepusha cu o bila in varf si ne-am scos…
    in alta ordine de idei, imi place chestia asta cu vanatoarea de globuri vechi. si eu am unul, acasa la ai mei, care e globul meu de cand eram cat un botz. si inca mi-e drag 🙂

  3. şi când te gândeşti că, de fapt, din nimic poţi face un trend. anu’ ăsta poţi crea stilul vintage (globuri vechi), la anu’ stilul ecologist (cu mere, nuci, popcorn, conuri de brad, felii de portocale uscate etc), peste doi ani moda handemade (cu chestii făcute din hârtie glasată sau creponată, cum fac copiii la grădiniţă) etc. în lumea de azi e foarte uşor să devii trendsetter :))))

  4. ahhhh jeee si la impodobit bradul exista o moda ?

    aia cu alb si negru mi se pare naspa rau de tot. al meu va fi, la fel ca in fiecare an, unul pana in tavan si des des impodobit cu aceleasi globuri pe care le are bunica inca de pe vremea cand mama era bebe mic. (culmea cum nu s-au spart)

  5. ce ma enerveaza brazii aia pe invers!!!!!

    UNE MAI PUI CADOURILE?

    ce cretinatate!!!!!!!!!!!!!

    oricum, cei mai faini brazi is aia de la casa fiecaruia, desi aveam anumite familii de prieteni in Cluj care de fiecare data aveau niste brazi extraordinari si fabulos decorati… si la aia mergeam la colindat cu mare entuziasm..

    anu asta mie mi/ar placea si ala din unirii daca si/ar da jos steaua aia naspa, in italia sunt ffff faini brazii si totodata fashionable, am tot cautat link la aia din milano da nu am gasit repede pentru ca italienii cand pun chestii pe youtube nu folosesc cuvinte cheie normale in engleza si nici chiar alea cele mai logice in italiana….

    si acuma nu am vreme…

    noi avem acasa mereu brazi faini desi ni/i decoram diferit de la an la altul. eu am re/obicei onoarea sa il impopotzonez.

    .. anumite podoabe insa is de pe vremea cozilor la pita… au un farmec aparte… 🙂

  6. hai sa itzi zic o chestie simpatica…

    la Mi prin centru erau foarte multe localuri care isi puneau ca aranjament, intr/un fel de ghivece de lemn rectangulare, multe gloguri de aceeasi culoare da diferite texturi si forme…

    si nu erau legate in niciun fel.. si erau asa de frumoase, majoritatea aurii, ca niste mere de aur, incat aveam impulsu sa pun mana pe ele, sa ma joc cu ele sau sa le duc acasa…..

    noroc ca m/am controlat ca altfel apaream in ziare, o romanca da spargere la decorurile de craciun.

  7. @mymistral

    în unirii e foarte naşpa aranjamanetul, eu aş fi optat acolo pt vintage. dădea bine acolo, lângă catedrală o împodobire vintage.

    în schimb, în avram iancu, e foarte ok, adică, mie unuia, îmi place foarte mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *