…parca vad ca acum ca am „aderat” si noi, uniunea se va dizolva. 🙂 nu ca m-ar bucura neaparat, dar mi se pare tare amuzanta ideea. analistii politici spun ca ue va rezista socului, ca e o structura puternica si in acelasi timp flexibila, fapt care ar fi fost dovedit la ultima aderare a celor 10. eu sunt tare curioasa sa vad de e chiar asa. nu suntem noi buturuga mica ce rastoarna carul mare, insa avem un soi de a fi care strica lucrurile. de ce s-ar intampla de data asta altfel?

am intrat intr-un fel de „europa a satelor” si vom deveni o minoritate. vom inlocui visul american cu cel european al lui jeremy rifkin si vom spera sa ne fie mai bine. vom astepta, nefacand mai nimic (in buna traditie romaneasca, de altfel), sa creasca de la sine „calitatea vietii” si produsul intern brut. europeanul limbaj de lemn va fi din ce in ce mai prezent in viata noastra si vom prefera bursele la oxford celor la princeton. vom bantui prin europa zi si noapte, unii dintre noi vor fura in continuare din buzunarele europene, iar altii ii vor obisnui pe occidentali cu ideea ca „e bine s-asa”. vom vinde mici si vom canta manele pe orice strada mai de Doamne-ajuta din marile capitale europene si vom ocupa hotelurile uniunii in perioada reducerilor de pret. vom aduce in tara cohorte de masini la mana a doua, ne vom petrece concediile cautand cazari ieftine in tari scumpe si vom injura cu voluptate oriunde ne vom afla si ori de cate ori nu vom fi tratati dupa cum ne inchipuim ca meritam. vom crede ca ni se cuvine totul si nu vom dori sa dam mai nimic in schimb, pentru ca, nu-i asa?, europa trebuie sa se rascumpere moral si material pentru cei 50 de ani in care ne-a „uitat”.

oricum, pana se vor prinde europenii ce si cum e cu romania asta, universul lor va fi de multa vreme cu susul in jos si nimic nu va mai fi la fel.

4 Replies to “probabilitate”

  1. dimpotriva, stand un pic pe aci, unde e UE de mai demult, am ajuns sa fiu convinsa ca integrarea va aduce un val de calitate romanesca, pentru ca scursurile au ajuns deja de ani buni. si avem ocazia sa vada altceva decat se asteapta. gandeste-te ca o sa fie mai usor sa lucrezi si sa studiezi, deci o sa vina si astia mai spalatzi. si au ce sa arate si romanii. E drept insa ca UE e destul de shubreda din alte puncte de vedere, insa nu pt ca se adauga si Romania la structura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *