…mult-aşteptatul festival transilvania jazz are o organizare de doi bani. în primul rând se ţine în mare parte la casa de cultură a studenţilor ce lasă de dorit nu doar ca şi aspect, cât mai ales ca acustică. orice concert ţinut acolo sună ca şi cum ar avea loc într-o baie. unde mai pui că dacă vecinii de la karma dau manelele un pic mai tare, nu mai auzi nimic din ce se întâmplă pe scenă.

în al doilea rând, modul în care s-a gestionat partea cu invitaţiile şi acreditările e total neprofesionist. spre exemplu, la conferinţa de presă, ziariştilor li s-a spus că pot intra cu legitimaţiile la orice concert din festival, iar cei care au invitaţii de asemenea. doar că nu e chiar aşa. în diesel sau în fashion dacă te duci pe bază de invitaţii sau legitimaţie, ţi se spune că nu sunt valabile. chit că toate jam session-urile din cluburile respective au fost prezentate ca făcând parte din festival. să mai înţelegi ceva…

în al treilea rând, cluburile în care se ţin jam sessions nu sunt promovate în egală măsură. music pub-ul nu apare pe niciun afiş, spre exemplu. ba mai mult, pe programul trimis prin mail ziarelor, apare cu numele de „music club” (?!?). ca urmare, ieri seară în pub erau doar 10 oameni la olivier gatto & fred borey quartet paraphernalia. şi au cântat chiar foarte fain.

mda. aş putea spune că totul e din cauza provincialismului clujean. doar că organizatorii sunt ceva bucureşteni şi au pretenţii de capitală, evident. dar probabil că s-au gândit că la noi, la ţară, merge oricum. uneori, însă, nu merge. culmea!

10 Replies to “festivalu’ vieţii”

  1. Bai fratilor, uite ca vin bucurestenii sa ne tepuiasca…organizare super proasta, tarifele la concerte uriase,programul afisat nu a corespuns cu spectacolele…artistii cam aceiasi din rundele trecute( cu mici exceptii),concerte anulate(pe motiv de imbolnavire a artistilor,asa subit)si ce sa mai zic fratilor…JALE!!!
    Au vazut si astia ca TIFF ul a reusit si au crezut ca daca pun si ei Transilvania in titlu si vin de la Bucuresti, fac si ei un bussines tare pe la noi..ca doara clujenii nu sunt capabili sa initieze evenimente….
    Music Pub-ul a luat teapa cu promovarea dar cica Janis Pub-ul a luat o teapa si mai buna, demna de Cartea Recordurilor..pentru unicul concert tinut acolo(Tavitian) au platit o caruta de bani fara sa fie promovati. Mai mult, concertul a fost programat in acelasi timp cu concertul lui Cobham de la Fashion si bineinteles ca a avut o prezenta slaba…si ca sa fie tacamul complet s-au trezit cu inca un concert cu aceiasi artistii platiti de ei, a doua zi la Casa de Cultura….iar preturile au variat intre 30 si 50 de RON…cati banuti or fi castigat „organizatorii” din tepele trase clujenilor…
    Destepti baieti bucurestenii astia!!:-))Clujeni,treziti-va!!!

  2. bun, deci tocmai fusei voluntar la minunatul fest de jazz. din punct de vedere al voluntarilor a iesit bine, noi ne-am facut treaba, insa probleme au fost multe.
    1.buteanu & company au vrut sa faca bani si de aceea nimeni cu nici un bagde si nici o invitatie nu a putut intra la concerte in cluburi.
    2.masterclassurile trebuiau tinute la academia de muzica si aia au zis cu 2 zile inaite ca nu se mai poate, ne dand nici un motiv.
    3. cluburile trebuiau sa isi faca singure promovarea and such si doar janis-ul a avut flyere care au fost impartite.
    4. trebuia facut la opera da nu s-a primit sala.
    5. la casa de cultura a iesit cat s-a putut de bine…tinand cont de situatie..
    anything else… it’s up for debate.

  3. evident că apar probleme, dar o organizare bună presupune şi comunicare de înaltă clasă. asta înseamnă că dacă se ştia că la buteanu nu se intră decât cu bilet trebuia anunţat în conferinţa de presă ca să apară informaţia în ziare şi să nu meargă oamenii ca proştii.

    la fel de inexistentă a fost şi comunicarea cu cluburile din moment ce septi de la music pub nu ştia că mai trebuie şi să se autopromoveze după ce a dat 1.500 de euro pt concertul francezilor. şi nici cei de la janis nu par să fi ştiut asta, din câte am auzit.

    în plus, dacă ai probleme cu instituţiile de cultură (operă, academia de muzica etc) fă naibii o conferinţă de presă şi spune toate astea. că atunci are grijă presa să îi tragă de urechi şi data viitoare probabil că nu se va mai repeta situaţia.

    cât despre voluntari, nimeni nu are treabă cu ei pt că se ştie că la orice eveniment de genu’ ăsta ei sunt cei mai ok.

  4. Licurici, nu cred ca a avut cineva probleme cu institutiile de cultura, ca sa fie nevoie sa-i traga ziaristii de urechi. Informarea n-a fost buna, organizarea a dormit pana in ultimul ceas, desi era programat de aproape un an Transilvania Jazz Festival.
    Dupa cum a anuntat chiar Simona 🙂 au intarziat cu cererea catre Teatrul National, iar cu o saptamana, doua inainte e clar ca teatrul nu viseaza ca trebuie sa-ti tina sala, ca vei veni sa le-o ceri. Mie mi-a placut muuuult modul in care a fost promovat festivalul, adica: afise mai putin, flyere – daca vor sa-si faca administratorii cluburilor, informatia de pe site nu corespundea cu informatia de pe afisul de la Casa de Cultura, care nu corespundea in cele din urma cu programul la care asistai.
    Artisti anuntati si absenti, intarzieri grosolane (doar romanii sunt nepunctuali, nu-i asa?), un Tavitian invitat de un club si apoi ne trezim si il includem in festival, ca tocmai ne-am amintit de el.
    Bilete vandute tarziu si greu (15 minute 2 bilete), fara sa se stie exact locul la inceput, dar numai asa puteam afla cat e de mare Casa de Cultura.
    Noroc cu artistii si cu publicul clujean, ca au umplut sala Casei de Cultura dincolo de balbele organizatorilor.

  5. melody: asta a fost şi marea mea mirare, de fapt. cum de un festival anunţat de un an şi care a avut parte de o avanpremieră destul de izbutită, a fost organizat până la urmă atât de naşpa? nu găsesc nicio explicaţie.

    rrr: minunat în ce sens? că s-a cântat bine? ăsta nu e meritul organizatorilor, din fericire. în rest nu mi se pare că s-au scris „prostii”, din contră. dar dacă tu te mulţumeşti cu puţin, atât ai să primeşti şi de-acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *