…săptămâna asta am avut o febrilă activitate în domeniul comercial. mai exact, am achiziţionat şi am încercat să achiziţionez unele produse, cu multă bătaie de cap, aventuri, discuţii şi, în final, certuri. să le luăm pe rând.

part I

bătrânul meu laptop compaq presario e pe moarte. ca urmare, am decis să-mi iau unul nou, dar care ar trebui să aibă următoarele caracteristici: să fie mic, uşor, subţire şi colorat. nu mi se par pretenţii prea mari, ci chiar de bun simţ. aşa că am început să mă dau pe net căutând laptopul ideal. evident, achiziţionarea urma să se facă în state, pentru că e ştiut că acolo astfel de chestii sunt mai ieftine. după o perioadă scurtă de gândire, am eliminat de pe listă celebrul mac dintr-un motiv simplu: e alb. m-am orientat spre cel de-al doilea brand de vis, sony vaio. şi mi-am găsit jumătatea: o frumuseţe de vgn-cr, culoarea sangria red. la doar 1.369,99 de dolari.

odată stabilit modelul, am început să dau telefoane pe la minunaţii mei prieteni calculatorişti să îmi spună cu ce anume trebuie să fie dotat ca să îl pot folosi în condiţii optime. aşa am aflat că nu e necesar să aibă windows vista (nici nu-mi place cum sună), că e ok şi fără adaptor (că găsesc aici dacă chiar îmi trebuie), dar că ar fi bine să am garanţie extinsă că de se strică (cum să se strice un sony vaio!?!? asta-i blasfemie!) să-l pot repara. buuun. odată stabilite aceste detalii nesemnificative, am început să trimit mailuri prietenilor din state.

primul pe listă, ionuţ. asta pentru că e tânăr, simpatic, cred că se mai ştie la chestii de-astea şi, student fiind, are timp să caute. ionuţ a fost de acord să mi-l cumpere, doar că nu putea să mi-l ia în rate (că am uitat să spun că asta era umila mea dorinţă: să-l pot plăti în rate). şi nici nu avea cum să mi-l trimită foarte repede în ţară. aşa că, ionuţ a fost şters de pe listă.

a venit rândul lui fumi şi, totodată, a unei intense corespondenţe virtuale. după ce, uitând că sunt femeie, a încercat iniţial să mă convingă că e o afacere proastă („o să foloseşti doar 10% din capacitatea lui, la ce bun să dai atâţia bani?” – ce argument e ăsta??), fumi a fost de acord să se agite pentru mine. în plus, avea şi posibilitatea să mi-l trimită prin cineva, în decembrie, fără să trebuiască să plătesc nimic la vamă. doar că după două zile de calcule de genul „cu mouse şi cu taxe ajunge la 1.512 dolari”, fumi s-a retras de pe listă cu un motiv extrem de bine întemeiat. ceva legat de credit history-ul lui şi APR de 22%.

fără resentimente, evident, am trecut la ana. care – să vezi noroc! – tocmai vine sâmbătă în ţară să participe la propria-i nuntă la care mă duc şi eu. descurcăreaţă ca un broker ce este, ana mi-a găsit un site unde frumuseţea mea de laptop costa, cu tot cu taxa de urgenţă de livrare, 1.438,17 dolari (era nevoie de taxa asta pentru că discuţia avea loc miercuri, iar ana pleacă azi din state). între timp, mi-am dat seama că nu e nevoie să îl plătesc în rate şi nici să iau credit pentru el deoarece am într-un sertar ceva bani care numai bine ar putea acoperi trei sferturi din preţ. iar sfertul celălalt îl iau împrumut de la ceva prieteni. so, toate amănuntele ăstea plictisitoare fiind stabilite, i-am dat binecuvântarea anei. în plus, i-am spus şi că o las să îl folosească pe avion, dacă doreşte.

doar că ieri mi-a picat cerul în cap. ana m-a anunţat că e im-po-si-bil să îmi cumpere laptopul. NU există pe stoc! şi ar dura vreo 8 zile să îl livreze. ana, drăguţă cum e, a venit cu ideea să îmi iau varianta roz cosmopolitan care era mai ieftină decât cel roşu (pentru că o parte din bani mergeau la o fundaţie anti cancer). în plus, primeam husă şi mouse gratuit, tot roz. doar că roz nu e deloc culoarea mea. am refuzat categoric oferta şi m-am retras să-mi plâng de milă. dar nu renunţ aşa de uşor. anul ăsta tot fac rost de el. 🙂

part II – în curând (asta e partea cu scandalul)

[update] discuţie de azi:

ana: am fost ieri la toate magazinele de p-aici din centru
ana: asta rosu cica e the hottest one
ana: nu-l are nimeni in stock
licurici: ma gandeam!
ana: ala roz era la reducere- $999!!!!
licurici: dar tot il iau pana la urma
licurici: nu ne trebuie roz 🙁
ana: io ti-l pot lua dupa ce ma intorc si asteptam pina vine cineva in tara
licurici: k

[update2] între timp, lucrurile au luat o turnură interesantă. după discuţii susţinute cu ana, tudor de la hm&f, dragul de dacian, bogdan şi leti, am ajuns la concluzia ca e bine să-mi iau şi varianta roz. bianca, însă, a fost total împotrivă.

bianca: iti iei laptop roz
bianca: ??? nu te prosti
bianca: io nu ma mai duc nicari cu tine
licurici: :))
licurici: ce proasta esti!!
licurici: no, asta e noul laptop
bianca: io nu glumesc
bianca: cauta-ti o pretena secsi sa te duci sa stai pe mess in zorki c mie mi-e jena
bianca: 😀
licurici: ti-i ciuda!!!! :)))

după care a intervenit alexandra cu replica cea mai tare:

alexandra: da il scoti din casa mult ?
licurici: :)))))
licurici: cre ca da
alexandra: ca ce are inautru e un laptop foarte foarte bun
alexandra: si la 1000 de dolari ar trebui sa fi crazy sa zic nu

aşa că, în acest moment mai am o juma’ de oră de gândit pt că ana pleacă spre românia.

să iau roz? să nu iau roz? iau.

[last update] final apoteotic:

ana: UNFUCKINGBELIEVABLE
ana: LE-O VANDUT PE TOATE ALEA ROZ IERI

no, ce să mai ştiu zice? nu e să fie :))))))))))

8 Replies to “aventurile mele comerciale (1)”

  1. Mai stii cand ziceam „thank God, ca fiu-meu nu e Geaman”?; postul asta e motivatia perfecta. just make up your fucking mind already! avionul isi incalzeste motoarele si io astept sa te decizi tu :))))

  2. Cel mai bine ar fi, Ana, sa il cumperi, il pui intr-o cutie frumoasa de numa si pana sa vada ca e roz e deja indragostita de cutie si uita ca e de culoarea printeselor. Sau faceti schimbul bani-laptop cu lumina stinsa.

    Iar daca nu ii place se gaseste un laptop freak care sa il cumpere.

  3. Am citit postul ăsta şi parcă ar fi fost scris de mine. Şi mie mi s-a pus pata pe Sony Vaio. Mie, însă, mi s-a spus să nu iau Vaio pentru că plătesc scumpuţ firma, adicătelea Sony, da’ ăsta nu-i argument cu care să mă convingă cineva. Bine, la mine partea nasoală e că nu am banii ăia şi între timp a picat şi faza cu ratele, aşa că Vaio a rămas doar la stadiul de wishlist; dar tot o să-l am.
    Ai făcut bine că nu l-ai luat, te-ai fi uitat la el şi ţi-ai fi dorit să fie roşu. 😛 O să vină el şi Vaio tău!

  4. :)))) cine se-aseamănă se-adună. şi eu am crezut iniţial că nu am bani pentru el decât în rate, dar între timp se rezolvase. e drept că degeaba :))))) da’ tot fac eu o inginerie şi mi-l cumpăr! am sa-ţi trimit poză să-l vezi după ce îl iau. 😉

  5. foarte multumesc. 🙂 am citit de ele atunci cand imi alegeam laptopul. erau date ca cele mai ieftine sony vaio, in review-uri erau 750$, acum vad ca-s un pic mai mult. dar sunt doar trei culori alb, wenge si silver… oricum, arata bine. si is ieftine :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *