…e musai sa mentionez doua mici chestii care mi-au facut ziua de azi si mai frumoasa de cum era.

1. a aparut primul numar in limba romana al revistei „rahan” (pour le connaisseuri 1 rahan = 2 pif-uri la schimb) 🙂

si

2. am vazut ca de maine incepe pe tvr 1 serialul „regii blestemati” pe care il astept de prin clasa a 6-a, adica de vreo… , ma rog, de nenumarati ani. :)))

well, sunt doua stiri absolut banale si neimportante pentru masele largi, populare, dar mie mi-au adus aminte de copilarie si m-au foarte binedispus. cred ca ar trebui sa multumesc frumos Dumnezeului lucrurilor marunte. 🙂

foarte multumesc!

[Update] – apoi, mare dezamagire „regii blestemati”. 🙁 un prim episod tern, static, cumva neasezat in matca. un robert d’artois caraghios, o mahaut prea putin artzagoasa si un filip cel frumos neimpunator. totul jucat ca si cum francezii nu-si simteau istoria. sa fie din cauza ca s-a filmat in romania? nu stiu. drept ii ca nu mi s-au parut din cale afara de izbutite nici „modigliani” sau „cold mountain”, filmate tot pe aici. poate am eu un pitic cu asta… 🙂

14 Replies to “micile mele bucurii”

 1. Cunoscatorii suntem o intreaga generatie care stiam cursul de schimb al revistelor care ne parveneau prin dumnezeu stie ce mijloace miraculoase, si pe care le rasfoiam pana deveneau flenduri. Pif-uri si rahanul erau insemnele unei anume superioritati in gasca de prieteni.

 2. da’ ce bucurie era cand prindeai un pif sau un rahan. eu aveam fluturi in stomac de fiecare data. de parca ma indragosteam :)))) si am simtit din nou fluturi, ieri, cand am citit editia romaneasca. sweet memories… 🙂 sau reflex pavlovian? :))))

 3. pif-urile si rahan-urile mele au fost redistribuite de maica-mea cu multi ani in urma, intr-o zi cand a apucat-o zelul gospodaresc si a considerat ea ca am crescut destul cat sa nu mai am nevoie de ele. ei, bine, n-am crescut destul, dar cum nu eram in acel moment prin apropiere, duse au fost. 🙁

  altfel, chiar ca ti-as fi trimis macar un pif. asa, de stamparat dorul… 🙂

 4. hahahahahhahahahahaah

  de fapt de mica ma uitam io la filme cu avioane, vulturul de fier I, II si III le-am vazut de vreo 4 ori

  😀

  ti-am zis io ca me and my airplanes were ment to be.

 5. se pare ca n-ai vazut The Marksman, care e filmat tot in Romania, cu Wesley Snipes. Daca te hotarasti sa te uiti, te provoc sa-mi zici dupa aia trei filme mai de prost gust si mai prost realizate. ( Rambo si Sport singeros 1-77 se exclud )

 6. 🙂 n-am vazut the marksman si, dupa ce mi l-ai recomandat atat de calduros, ma tem ca nu am sa-l vad curand. 🙂

  in schimb, tu poti vedea zatoichi ca tocmai l-am recuperat. da un semn 🙂

 7. mersi mult, da nu cred sa ies la corso asha curind, ca am fo sa iau unele leacuri necesare pentru interventzile repetate ale lu Laurian, care aflu ca sa scunpit nejustificat. Deci nam valoare de schimb la bodega chiar acu ni. :))

 8. …si daca ar veni Andre Cheret, desenatorul lui RAHAN in Romania in luna Mai?!
  http://dreamworld.syndicart.net/forum/viewtopic.php?t=251
  Mai multe despre autor de azi aici:
  http://dreamworld.syndicart.net/forum/viewtopic.php?t=254

  Andre Cheret ar fi trebuit sa fie printre primii invitati la Salonul International BD care are loc anual din 1991.
  El este acum, enfin, pe lista potentialilor invitati. Daca vreti sa vina, dati de stire si…dati mai departe!
  Numai bine,
  un autor de BD si francofon care a urmat primele cursuri la scoala „Pif” 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *