…când vine vorba de romantism, sunt cea mai seacă femeie în viaţă pe care o cunosc. nu am nici cea mai mică urmă de aşa ceva în mine. lirism, sentimentalism, poezie – sunt cuvinte care nu mi-au spus niciodată nimic, dar absolut nimic. nu mă impresionează buchetele imense de flori primite seara pe fereastră, căciulile pline cu ghiocei trândite în poala-mi sau cântecele inventate special pentru mine.

nu simt nevoia să alerg de mână cu cineva prin ploaie, să admir milioanele de stele într-o noapte caldă de vară sau să privesc lung marea la apus, răsărit şi ce-o mai fi. nu-mi parfumez hârtia pe care scriu epistole de dragoste pentru că, de fapt, nu scriu şi nu am scris vreodată aşa ceva, nu păstrez jucăriile pe care le-am primit de-a lungul timpului şi nici nu presez în pagini de cărţi trandafirii primiţi de la unul sau altul.

sunt seacă. atât de seacă încât, acum o săptămână, când am primit un sms neaşteptat cu textul „mi-e dor de tine”, singurul lucru pe care l-am putut spune a fost: „oare de ce?”. acelaşi mesaj primit din nou astăzi l-am întâmpinat cu un răspuns la fel de „sensibil”: „ce-i cu tine? eşti băut?”. şi – culmea! – tipul ăsta care insistă cu dorul chiar îmi place. doar că lucrurile ăstea care au o doză oarecare de romantism nu mi-s la îndemână. ce-oi şti face? :)))

26 Replies to “romantica din mine”

 1. eeee, nu-i chiar aşa. are şi sms-ul doza lui de romantism mai ales când e trimis de persoane neaşteptate. da’ l-am dat exemplu pt că e reprezentativ pt stilul în care reacţionez eu la chestii drăguţe, fie ele clasice sau nu.

  da’ m-am liniştit. după cum răspunzi eşti mai rău ca mine la capitolul ăsta. mai am o speranţă :)))))

 2. hahaha. ia sa vedem.
  floricelele sunt cam depasite. cantecelele sunt uneori penibile. ploaia e uneori prea rece si marea prea plictisitoare.parfumul pe scrisori mergea acum 50 de ani. maimutoii d epe dulap daca-s prea multi si-o iau in cap si trebuie pusi la punct…..Nu toate astea definesc romantismul stai linistita. Plmbarea sub clar de luna a devenit un cliseu. Si multe altele care nu au cum sa placa la toti. Sunt sigura ca exista pentru fiecare un anumit gest , un anumit cuvant, o anumita intamplare care te scoate din ritmul tau firesc. Ei bine acolo e romantismul.

 3. la multi li.i dor de multe si la multe li.i dor de multi, mie tot mai mult mi.i dor doar de putini

  si tot mai putin mi.i dor mult de cineva

  ceea ce e excelent, pentru ca atunci cand dai de cineva misto nu trebuie sa iti fie dor ci aproape

 4. zimiopoveste: am putea spune astfel că chiar şi postul ăsta e romantic :)))))

  video: my pleasure. but do u understand romanian? 🙂

  hamletu’: te maturizezi. nu ştiu dacă ăsta e un lucru bun până la urmă :))))

 5. Da, da! Te-ai prins, esti una din cele mai romantice persoane pe care le cunosc. Si asta e foarte bine. Nu esti deloc romantioasa, dar asta e alceva.
  Romanticii sustineau sensibilitatea,individul, se opuneau canoanelor, erau impotriva clasicismului cu orice pret, puneau mare pret pe fantezie. Nu te recunosti?

 6. Romantismul popularizat inseamna doar clisee. Iana, sunt total de acord cu tine – „Romanticii sustineau sensibilitatea,individul, se opuneau canoanelor, erau impotriva clasicismului cu orice pret, puneau mare pret pe fantezie. Nu te recunosti?” .

  Romantismul e ceva tare, tare diferit de poezioare, dulcegarii si floricele ofilite. Let dreams stop by from time to time. 😛

 7. AM DOVADA!!!
  Licurici e romantica!
  Deocamdata o tin la mine.
  dar
  sa aiba grija…daca sa mai avanta pe blog cu declaratii de genul:”…când vine vorba de romantism, sunt cea mai seacă femeie în viaţă pe care o cunosc. nu am nici cea mai mică urmă de aşa ceva în mine.”
  O SCOT LA IVEALA!!!
  DE ACUM…MONITORIZEZ TOTUL!
  GRIJA 🙂

 8. NU vreau sa fiu rea, dar „cântecele inventate special[/b]e[b] pentru mine”?!?! (sper ca merg codurile html sau cum s-o numi :D) M-a mancat in cur sa te corectez pentru ca ma irita rau cand citesc ceva ce m-a captat si dau de un bolovan de greseala 😀

 9. mersi de corectură. nu ştiu cum apar greşelile astea uneori, poate din cauza vitezei. sau poate am în minte o chestie şi de scris scriu altceva şi combin cuvintele. oricum, dacă nu îmi atrăgeai atenţia, nu aş fi observat vreodată. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *