…trebuie sa recunosc ca cele mai amuzante si placute chefuri pentru mine au fost cele in care prietenii nostri, barbati, se apucau de gatit. erau, de fapt, intalniri special organizate in acest sens si care aveau si un nume pe masura. le ziceam „gatelnitze”. :))))) cel care le-a botezat asa, daca bine tin minte, a fost stefanescu, printre altele un pasionat al gatitului. si nu singurul din tagma asta. de fapt, cred ca am cel putin 7, daca nu mai multi, prieteni care stiu sa gateasca muuult mai bine decat mine sau iubitele lor. spre exemplu, cezar, andrei, lehel, robi, mihai, eddie, pushu, cipriani, erno – ca sa-i spun doar pe primii care-mi vin in minte. neste artisti, acesti domni. ma inclin cu respect in fata dumnealor.

in ultimul an, insa, din diferite motive n-am prea avut parte de gatelnitze. dar azi m-a apucat dorul de ele. nu asa, pe nepusa masa, ci pentru ca am gustat in insomnia, rasol de vita facut la ceaun, in sos de vin rosu. un deliciu. maestrul bucatar: kiss budai tibor, vicepresedinte ACEEA (asociatia culturala euro est alternativ). poate parea ciudat sa mananci astfel de minunatii intr-o cafenea, dar raspunsul e simplu. asociatia in cauza pune la cale un Campionat International de Gatit in Aer Liber, iar rasolul de vita a fost parte din conferinta de presa la care au anuntat acest lucru. original, nu? :)))

cat despre campionat… pe scurt: va avea loc intre 14-16 septembrie, in parcul castelului gilau, judetul cluj. va avea doua clase: mancaruri gatite in aer liber (pe plita, la gratar sau la ceaun) si expozitie de arta culinara. se poate inscrie, gratuit, oricine se pricepe cu adevarat la gatit. este loc chiar si de echipe. jurizarea va fi internationala, iar premiul cel mare 1.000 de euro. publicul va putea gusta din toate preparatele si isi va putea alege propriul castigator. in timpul celor trei zile nu va fi doar concurs, ci si concerte, teatru ambulant, demonstratii de gatit, expozitii de ustensile si accesorii de bucatarie etc. detalii despre cum se poate lumea inscrie in cateva zile pe www.aceea.ro.

poate va tenteaza si pe voi. pentru mine, una, suna cel putin savuros. 😉

5 Replies to “campionat de gatit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *