…am aflat de la denisa cea cu minte ca tudor chirila a inventat un joc. nu stiu daca e chiar „the” tudor chirila, dar mi-a placut ideea care a stat la baza jocului: oamenii nu mai gandesc ce spun pentru ca au la indemana prea multe cuvinte si prea putin timp. asa ca, sa reducem cuvintele. sa folosim toata viata doar 21 de cuvinte. pe blogul inventatorului exista si regulile de alegere a celor 21 de cuvinte. de ce s-a oprit chirila la cifra 21 nu as putea insa spune. probabil a vrut un cuvant pentru fiecare gram de suflet. 21 de grame, 21 de cuvinte. ar insemna ceva. indiferent de motivatia lui, am decis sa imi aleg si eu cuvintele. mai ales ca nu am scris nimic pe blog de multa vreme.

[…]

doar ca mi-a fost extrem de greu sa hotarasc ce cuvinte pastrez si ce cuvinte arunc. mai ales ca jocul presupune si o etapa ulterioara in care trebuie sa te exprimi doar folosind cele 21 de cuvinte si nimic altceva. am stat in fata monitorului minute in sir intrebandu-ma daca sa renunt la „a vrea” sau la „a iubi”, sa prefer „soare” in loc de „luna”, sau sa aleg „tu” si „eu” in loc de „noi”. n-am reusit sa gasesc niciun fir rosu care sa ma calauzeasca in alegerea lor, astfel incat folosirea lor pe termen lung sa-mi garanteze supravietuirea. asa ca am decis sa scriu primele 21 de cuvinte care imi vin in minte. iata-le:

1. miraculos

2. rational

3. amuzant

4. fericire

5. a fi

6. a copilari

7. a iubi

8. amarnic

9. mister

10. apa

11. univers

12. cuvant

13. chemare

14. prieteni

15. sinceritate

16. carte

17. rasete

18. jumatate

19. Gruia

20. compromis

21. nefiinta

astea sunt cele 21 de cuvinte ale mele. mai mult ca sigur ca voi muri repede intr-o astfel de lume.

ps: sunt curioasa ce concluzie ar trage un psiholog citindu-le….

11 Replies to “cuvintele mele”

 1. A ales numărul 21 pentru că de el e legată o întreagă tradiţie ezoterică. E de 3 ori 7, simbolul desăvârşirii, e numărul arcanelor majore din Tarot (fără 0, lama magicianului). 22 e numărul literelor alfabetului ebraic, numărul căilor care leagă sefiroţii cabalei… Mă opresc aici ;).

 2. Din motive de plictiseala, ma jucai cu cuvintele tale:

  Laurei i-ar fi placut sa traiasca absolut miraculos. Ea, insa, gandea prea rational.
  Oricum, era amuzanta cum incerca sa gaseasca fericirea: ba aia de a fi copil, ba aia de a fi iubita. Sau amandoua?

  Si se caznea amarnic, caci uneori totul parea un mister alunecos ca apa, necuprins ca universul.

  Astepta un cuvant, o chemare. Avea nevoie de prieteni sinceri, care sa-I spuna ca in nici o carte nu va gasi nici jumatate din rasetele ce se aud nopatea din Gruia. Dar ea nu vroia sa faca nici un compromis. Chiar de-ar fi platit cu nefiinta. :)))

 3. super! nu respecta regulile lui chirila (care interzice folosirea altor cuvinte in afara celor 21), dar e un text care seamana oarecum cu mine. spre exemplu, chiar ma radeam cu mihai prin gruia, in tot felul de nopti, dar nu tin minte sa-ti fi povestit. strange… no, sper sa se mai plictiseasca si altii sa vedem ce texte le ies. 😉

 4. foarte mulţumesc. „interesant” şi „profund” sună măgulitor. da’ nu-i aşa că jocul ăsta e un exerciţiu bun să te cunoşti şi să cunoşti? ai putea încerca. poţi considera asta un tag 😉

 5. Par cuvinte speciale alea pe care le-ai ales tu. Eu sunt genul mai practic. Din lista mea nu ar lipsi , sub nici o forma, verbele ca „a manca”, ” a dormi”. Probabil ca nici „gruia” nu si-ar gasi locul in lista mea. Stii, sunt curioasa, dupa ce criterii ti-ai ales cele 21 de cuvinte? Scuze ca gandurile mele nu au nici o continuitate, dar sunt extrem de obosita si incercam sa iti zic cumva ca imi place extrem de mult postul.

 6. foarte multumesc pt cele scrise, chit ca ai fost obosita :). as vrea sa-ti dau un raspuns matematic, dar nu-l am. initial am stat si m-am gandit ceva vreme ce cuvinte sa aleg si nu ma puteam hotari nicicum. mi se pareau unele mai importante decat altele. asa ca m-am apucat si le-am scris primele care mi-au venit in minte. cum se nimerea. de-aia am si zis ca daca ar fi sa le folosesc numai pe astea nu as putea supravietui 🙂

  ps: gruia s-a nimerit pt ca e numele meu preferat in cazul baietilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *