sursa: bookstorepeople.com
sursa: bookstorepeople.com

1. Să mă duc la doctor să văd de ce tot tuşesc atât. Din câte am văzut pe net, poate fi astm (pe bază alergică sau nervoasă) sau chiar TBC.

2. Să slăbesc vreo 7 kile. Ba chiar şi 5 ar fi de-ajuns. Asta presupune oareşce mişcare în plus, adică abonament la o sală de sport. De musai ca de voie bună.

3. Să nu îmi mai las hainele aruncate aiurea prin casă. Am mai încercat. Mă ţine cam o săptămână ordinea, după care o iau de la capăt. Poate că s-ar rezolva dacă aş investi într-un dulap şi mai mare decât ăsta pe care îl am acum.

4. Să îmi dau demisia. Ştiu că pierd o groază de bani şi nu e o decizie înţeleaptă în plină recesiune, dar chiar nu mai pot. Nici nu mai dau randament, fac gafe peste gafe, nici nu mai simt plăcere în ce fac. Am discutat şi cu maică-mea, e de acord să stau şi să am grijă de ei. Şi pot face mici chestii din care să iasă bani (gen mărgele sau pălării sau mai ştiu eu ce).

5. Să găsesc o idee viabilă de carte şi să încerc să scriu. Oricum îmi tot pun asta în minte de câţiva ani, ar fi vremea să o fac serios. O Sandra Brown autohtonă poate ies şi eu.

6. Să învăţ să gătesc şi să o şi fac. Cred că va fi cel mai simplu, dacă tot mă las de job. Până acum gătea maică-mea, dar de când a îmbătrânit nu-i mai ies mâncărurile aşa de bune. So, e rândul meu. Chit că nu puşcă deloc cu rezoluţia nr. 2, când găteşti guşti mâncarea, deci ai şanse de a te îngrăşa rapid, dar n-am încotro.

7. Să mă decid dacă vreau sau nu copii şi dacă da, să fac tot ce pot să adopt unul. Chestia asta am mai avut-o pe listă şi degeaba. Anul ăsta e totuşi vremea să iau o hotărâre definitivă. Cam trece timpul pe lângă mine cu graţie şi fără cine ştie ce responsabilităţi. E cazul să ştiu ce vreau în direcţia asta şi dacă va fi „fără copii” atunci să trăiesc ca atare. Decizia asta trebuie să o iau până în luna mai, de ziua mea.

8. Să îmi cumpăr bicicletă şi să îmi fac curaj să mă dau cu ea prin oraş. Util mi-ar fi o maşină, dar asta presupune bani şi carnet. Nu am niciuna, nici alta, iar dacă demisionez nu o să am cum plăti ratele la o astfel de investiţie. Ca urmare, o bicicletă ar fi de ajuns pentru mers la piaţă. Cred, totuşi, că e punctul cel mai greu de bifat din lista asta. Nu am curaj destul.

Cam asta ar fi. Nu-s nici 10, nici 5. Sunt câte mi-au venit în minte acum. Aş face bine să mă ţin de ele. Wish me luck.

14 Replies to “New Year’s Resolutions”

 1. iti doresc sa se realizeze, doar mi se par fezabile(in afara de punctul 3, nu rade de mine!)
  iar aia de la numarul 1 chiar de luni, nu se mai poate asa! eu ma banuiesc acum de un astm dobandit din cauza aerului uscat, nici nu ma gandesc sa caut pe google indicii, ca sigur le gasesc!:)

 2. lady io: da, ar putea fi un bun substitut. tre’ să îmi fac curaj…

  monica: nr. 1 de luni. promit. după care nr. 4 :)) şi e drept, 3-ul e uşor imposibil. dar pot să încerc totuşi 🙂 (du-te şi tu la doctor dacă tuşeşti. nu sta!)

 3. pt amândouă: v-am lăsat acum câteva zile comenturi, la fiecare. la postul cu gărgăriţele şi la cel cu oaia. nu ştiu de ce nu au apărut, deşi le-am dat send de două ori chiar. ideea era că gărgăriţele sunt rele, mămăruţele sunt bune. şi dacă e ok şi berbec, nu doar oaie 🙂

 4. şi eu aşa credeam până nu demult. dar o prietenă care a făcut horticultura mi-a explicat diferenţa. gărgăriţele mănâncă frunzele plantelor. mămăruţele, în schimb, le curăţă de păduchi.

 5. nu, de tusit nu tusesc, dar ma ingrijorezi dumneata! eu am cumva caile respiratorii uscate.
  nu stiu ce e cu comentatul pe blogul meu, sa ma uit mai bine.eu am moderare la comentariile mai vechi de nu stiu cate zile.

 6. Cel mai mult iti doresc succes cu punctele 1, 5, 6 si 7:D. Privitor la 8, iti doresc bafta cu bicicleta, asta imi doresc si eu anul asta, desi n-am facut nici o lista, nimic. Iti raspund aici ca fac bine, desi am ramas fara calculator de la Craciun (si din pacate nu m-am intors la citit), fara munca tot de la Craciun, blogul l-am pus in cui o perioada si incerc sa imi dau seama incotro sa o iau :). Iti doresc multa sanatate si sa iti realizezi cat mai multe dintre punctele de mai sus 🙂

 7. baftă cu ce ţi-ai propus şi să ne ţii la curent cu mersul lucrurilor! pe mine, una, m-ai motivat să-mi fac şi eu un whishlist, chiar dacă n-am mai făcut treaba asta de multişor.

 8. domnişoara T: se pare că 2010 e anul gânditului încotro s-o luăm. nu sună chiar foarte rău. 🙂

  raluca: vă ţin. azi-mâine o să am post despre rezolvarea rezoluţiilor nr. 1 şi 4. keep in touch.

  ana: sunt bărbată anul ăsta. 😀

 9. cred ca e o decizie gresita nr 4. Nu iti dai seama ce greu e fara un job, fara un venit! Stiu ca e f greu la tine, dar nu renunta, e opinia mea. O sa regreti…nu uita cum a fost inainte de actualul job….probabil stii la ce ma refer….lasa din orgoliu si iti vei reveni…Eu am fost la voi, e modern, e fain, e libertate de expresie. Pacat sa pleci…dar faci ce vrei.

  In rest, an nou fericit!

 10. orgoliu faţă de ce? nu înţeleg ce zici pt că nu e vorba de orgoliu. pur şi simplu nu mai vreau să mă duc la niciun fel de serviciu şi nu mai am motivaţie să muncesc în general. plus că nu îmi mai place mie de mine cum îmi fac treaba.

  so, e o decizie bună, nu greşită. singura chestie greşită poate e faptul că am scris pe blog despre asta. în rest…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *