sursa: picture-book.com
sursa: picture-book.com


…persoanele care lasă pe pervazul ferestrelor mele cutiile goale de ţigări sau sticlele de plastic, în loc să le mai ducă 50 de metri în mână şi să le arunce la gunoi. Probabil ei îşi închipuie că aşa sunt civilizaţi. Wrong! Sunteţi doar nesimţiţi. La fel de nesimţiţi ca şi cei care îşi curăţă scrumierele din maşină pe trotuarul din faţa casei mele. Uneori mă întreb ce dracu’ v-au învăţat părinţii în cei 7 ani de stat acasă.

…bişniţarii tuciurii cu pantaloni de mătase neagră, cu pense, şi cu haine de piele tot negre care stau tot timpul în grup, în faţa porţii de pe Memorandumului 4 şi fac afaceri sordide cu telefoane mobile sau ce-or fi. Ori de câte ori îi văd şi le aud accentul, care numai ardelenesc nu e, îmi amintesc de ţiganii care au ocupat, prin tot felul de mârlănii, casele din centrul Timişoarei şi mi se face teamă că la fel se va întâmpla şi în Cluj.

…că turnul Primăriei Cluj-Napoca este acoperit cu o pânză murdară şi zdrenţuită de mai bine de doi ani şi nimeni nu pune mâna să-l repare. Dacă consilierii ăia locali în frunte cu primarul nu îşi repară propria lor casă, cum ar veni, de ce să mai am speranţe că vor face ceva bun din oraşul ăsta? Sunt delăsători şi nepricepuţi, iar asta mă scoate complet din sărite.

…că din cauza maşinilor parcate non-stop, pe lângă trotuarul din faţa casei mele, şi nu numai, nu se poate mătura niciodată. E plin de praf, ţigări aruncate, hârtii şi nimănui nu-i pasă, chit că am făcut sesizări la Primărie de nenumărate ori. În plus, din aceeaşi cauză, ori de câte ori am de adus ceva cu taxiul acasă (tata de la spital, mobilă, pământ pentru flori, alimente etc.), sunt nevoită să opresc în mijlocul străzii, să blochez circulaţia şi să încasez înjurăturile şoferilor. Iar toate astea numai din vina Primăriei care nu s-a gândit că strada mea e mult prea îngustă pentru ca una din benzi să fie ocupată de parcări.

…că 75% din consilierii locali, în frunte cu primarul, nu sunt născuţi şi crescuţi în Cluj, ci în te miri ce sate din ţara asta. Din acest motiv nici nu le pasă de oraşul ăsta, nu îl simt şi nu au grijă de el aşa cum ar avea un clujean. Dacă ar fi după mine, aş interzice persoanelor care nu locuiesc de cel puţin 35 de ani în Cluj să candideze la Primărie sau pentru un post de consilier local. M-am săturat să îmi conducă oraşul tot felul de venetici. Şi nu mă interesează DELOC că, spunând asta, nu sunt politically correct.

…că în Insomnia nu este un sistem de ventilaţie performant şi după numai 15 minute de stat acolo îmi dau lacrimile de la fum şi îmi sunt îmbâcsite hainele. Din acest motiv, la începutul acestei săptămâni am decis că nu voi mai merge acolo până nu îşi vor rezolva problema asta. Ceea ce înseamnă o foarte lungă perioadă de timp, probabil.

9 Replies to “Mă enervează (2)”

  1. Ar trebui sa strangi semnaturi, ca sa se interzica fumatul in localuri publice. Stii ce fumatoare inveterata eram si totusi imi place foarte tare acum cand ma duc intr-un bar si plec de acolo fara fum in haine!

  2. păi, e interzis. mă rog, există o lege care te pune să declari de la început dacă e local de fumători sau nefumători, în funcţie de nr de locuri. şi ei s-au declarat de fumători. n-am ce face. dar mi-ar plăcea să bage bani în ventilaţia aia.

  3. Dacă ar fi după mine, aş interzice persoanelor care nu locuiesc de cel puţin 35 de ani în Cluj să candideze la Primărie sau pentru un post de consilier local.

    Subscriu! 🙂

  4. :-)Cam trista scriitura ta ,dar adevarata ,mult prea adevarata .Se intampla si alte mari orase frumoase ale Ro .Am vrut ca niste prieteni de-ai mei greci macedoneni din locul unde m-am nascut sa ii duc sa vada si ei putin din Ro si sa le arat ceva frumos din tara mamei mele.Am fost in aproape toate orasele importante cu ei si aceeasi situatie am intalnit-lipsa de buna crestere si snobism prostesc,lipsa de respect ,jegmaneala pe fata si neinteres pt valori nationale din partea autoritatilor locale.Stii ce mi-au spus dupa ce am terminat vacanta?pacat ca exista asa o tara cu un potential enorm in turism daca exista asemenea chestii care cu greu se pot numi oameni.Si m-au mai intrebat unde e ospitalitatea romaneasca de care tot vorbesc astia cand e vrb de turism ca ei nu au vzt asa ceva si crede-ma Laura ca am stat cu ei in locuri f bune si scumpe dar serviciile au lasat de dorit enorm.In ceea ce priveste fumatul in locuri publice si in carciumi uite,iti dau un ex de unde am locuit.In toata Irlanda,Scotia ,GB NU au voie sa fumeze in Pub -uri nu exista picior de irlandez scotian ,engez sau ce o mai fi sa fumeze in pub sau langa .E lege data ,iar daca se incalca amenda e f mare sau munca pt comunitate.La fel se intampla si in Portugalia aceeasi lege .La noi in Makedonitika Ellada in Kavalla ,la fel .Oare in Ro nu se poate pune asta in aplicare?
    Te imbratisez si ai grija de tine

  5. în ro nimic nu se poate pune în aplicare. suntem fără scăpare. iar aia cu ospitalitatea românească e doar un clişeu pe care l-am repetat toţi, la infinit, dar fără acoperire. ne-au băgat comuniştii în cap cum că am fi ospitalieri. pe dracu’. nu suntem. dacă putem, tragem 10 piei de pe străini. asta nu e ospitalitate, e nesimţire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *