sursa: last.fm
sursa: last.fm

Acum vreo 6 ani, dacă nu mă înşel (şi nu mă înşel), Cora mi-a pus în braţe un album. „The Living Road” îi zicea. Mi l-a dat şi mi-a zis ceva de genul: „Na, dacă tot plângi atâta (din dragoste – n.red.), măcar fă-o pe ceva ca lumea”. Şi aşa, o bună bucată de vreme, am plâns de mama focului pe muzica Lhasei de Sela. Şi mi-a tihnit.

Dar cu toate că mi-a suportat cu stoicism lamentările, în 2005 când a venit în concert la Bucureşti, nu am ajuns. Nu-mi amintesc din ce motiv. Şi, preocupată de bolile mele, nici nu am ştiut până în urmă cu douăzeci de minute că, la începutul anului ăsta, a murit. 37 de ani. Cancer la sân. Vă spun, deşi probabil aţi aflat înaintea mea.

Doar că mie nu-mi vine să cred. Mi se pare o nedreptate strigătoare la cer moartea ei. Îmi vine să urlu de ciudă şi de neputinţă că astfel de oameni se duc. Şi să nu îndrăznească cineva să vină să-mi spună că dumnezeu (care acum nu merită să îi fie scris numele cu majusculă) ştie el ce face sau că are el nişte căi ascunse. N-are nimic. Nici măcar suflet. Din cauza asta îl fură, din când în când, de la alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *