desenată de mine
desenată de mine

Acum vreo patru săptămâni şi mai bine m-a lovit dragostea pentru semeni. Totul a pornit de la un link trimis de Muntele într-o dimineaţă pe messenger, în care mai multe grupuri din diferite ţări cântau aceeaşi piesă – „All you need is love”.

Cum sunt curioasă de felul meu, m-am apucat să caut detalii. Şi aşa am aflat că era vorba de  un proiect al companiei Starbucks de stopare a răspândiri SIDEI în Africa, proiect care inclusese 156 de ţări. În data de 7 decembrie 2009, în toate ţările ălea, la ora 1.30 GMT fix, se cântase piesa Beatleşilor. Iar rezultatul sub formă de clip a fost postat pe starbucksloveproject.com.

Ideea este ca oricine din lumea asta să poată intra şi posta pe site, în dreptul ţării lui, un clip sau o înregistrare cu webcam-ul, în care cântă piesa în cauză. Pentru fiecare clip, Starbucks şi (RED) TM donează 5 cenţi pentru Africa. Ba mai mult, poţi face şi un desen, direct pe site, tot pentru cauza respectivă, şi aşa se mai dau 5 cenţi.

Evident că m-am apucat de desenat. Era cel mai simplu, într-o primă fază. Rezultatul îl vedeţi mai sus. Mă ştiu, nu? 😀 După care am intrat pe hartă să îi ascult pe oamenii lumii cum cântă. E foarte distractiv. Şi e incredibil cât de multă lume are chef să pună de-un cântec pentru Africa. E o explozie de rase, tradiţii, costume, culoare, tot ce vrei. Cei mai freaky s-au dovedit a fi danezii, iar cel mai bine am râs la japonezi. Iar mongolezul e cu totul şi cu totul special. 😀

Am intrat să văd şi clipul României, dar am fost uşor dezamăgită. Sunt cinci membri ai corului Madrigal, adunaţi pe un balcon, iar coloana sonoră nu se aude aproape deloc. Slăbuţă reprezentare. Aşa că m-am decis să pun de-o cântare, ca să salvăm situaţia. Era vorba de mândria ţării în joc, nu? 😀 So, am vorbit cu prietenii mei şi într-o seară ne-am strâns în Insomnia, cu căţel şi purcel.

S-au prezentat la apel, în ordinea sosirii, Darius cu ukulele şi cu ceva prietenă nouă, nu i-am reţinut numele, Alexandra, Izabela, Bacşi (care a şi filmat), Lavinia, Virgil, Liviu cu chitara şi Cora. Am stat ce am stat pe acolo, încercând să cântăm, dar fără succes. Era zgomot şi nu ne-ar fi ieşit înregistrarea. Aşa că, ne-am mutat (fără de Darius şi noua prietenă, care au decis că mai bine nu) la mine acasă.

Am stat ceva ore tot cântând, dar fost foarte amuzant. Rezultatul, împachetat sub forma .wmv de Moisescu, a ajuns pe site-ul de la Starbucks. Sau, cel puţin, trebuia să ajungă. Eu l-am downloadat până acum de două ori şi de două ori mi s-a adus la cunoştinţă că voi primi un link de confirmare. N-am primit şi între timp a apărut, pe lângă Madrigal, încă o persoană din România care cântă. Numai noi nu. 🙁 Şi eram atât de simpatici!! 🙁

Evident că ne-am încurcat la cântec, că am falsat cât am putut (unii, nu toţi) şi că poate am fost puţintel penibili în elanul nostru creator (or să zică gurile rele), dar pentru o cauză nobilă merită să înduri orice umilinţe. Şi, în fond, n-a ieşit chiar foarte, foarte rău. Suntem mai simpatici decât Madrigal, oricum. Şi puteţi încerca şi voi. It’s eaaaasy!!! 😀

Până apare clipul „oficial”, ca să zic aşa, vă puteţi delecta cu un altul, pus cap la cap tot de Moisică din înregistrările de la repetiţii şi pe care l-a intitulat la modul ironic „Laura for Africa”. Sper să vă distraţi bine.  😀 (Şi da, aia în mov şi pufoasă sunt eu. V-am zis că m-am îngrăşat. Aveţi acum dovada 🙁 )


22 Replies to “Dragoste de 10 cenţi pentru Africa”

 1. Eu zic ca am fost superbi! poate fi inceputul unei frumoase colaborari muzicale. 🙂 si vad un documentar peste 20 de ani pe vh1 despre inceputurile formatiei. binenteles ca atunci vom arata si mai bine!
  unde mai punem faptul ca a fost si o fapta buna in valoare de 10 centi. 9 persoane (aici l-am inclus si pe moisescu cu montajul) pt 10 centi, face 1 cent si ceva de persoana!!!

 2. da, da, până la urmă punem noi de-o trupă care cântă coveruri. dar, aşa cum ziceam, anunţăm de la bun început că vom cânta fals, ca să nu avem discuţii.

  şi 0,55 cenţi înseamnă ceva. gândeşte-te că în haiti, înainte de cutremur, 70% din populaţie trăia cu sub 2 dolari pe zi. noi am fost generoşi, zic eu 😀

 3. haha! F tare! So?!

  Pai „So let it out and let it in
  Hey L begin
  You’re waiting for someone to perform with
  And don’t you know that it’s just you
  Hey L you’ll do
  The movement you need is on your shoulder!”

  Na na na na na, pai apuca-te de cantat! Dau $.05/every show. Daca mai gasesti cateva zeci de mii, esti in business :-)))

 4. ahahahahahahaha, sunteti ABSOLUT GENIALI!!!

  Si extrem de telegenici!

  shi camera ta e foarte telegenica!

  Si cum dansatzi voi, paretzi totzi de vreo 20 de ani!

  Excelent dragilor!!!
  Mai vrem asa experimente!!

  vaaaaai, stai ca il pun pe fanclubul lui Bacsi.

 5. alexandra: te joci? 😀
  samanu: măcar ne-am râs, dacă CD tot nu am scos 🙂
  leti: verooonicaaaa!! foarte tare!! 😀 😀 hai că la filmele de copii ai noştri erau tari în anii ’70. de vis!!

  „tiribom-tiribom-tiribom, de trei ori peste cap, ale hap!” 😀 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *