York (stânga) şi Dario la Gărâna, 2008. Foto: Valentina Sarosi
Yorck (stânga) şi Dario la Gărâna, 2008. Foto: Valentina Sarosi

Când mă uit la fotografia de mai sus tre’ să recunosc: bun an a fost 2008 pentru mine la Gărâna. Foarte bun, chiar. Fără de ploaie, cu mult mai mulţi prieteni ca de obicei, cu multe râsete şi la fel de multă dragoste.

2010, în schimb, n-a fost cine ştie ce. Un an ploios, feminist… şi cam atât.

Ce mi-a plăcut:

– că am ieşit din Cluj (dacă ăsta e prima chestie pe  care o scriu înseamnă că ceva nu-i în ordine).

– că am ascultat nişte muzici bune (nu chiar toate trupele mi-au plăcut, dar în ansamblu a fost fain).

– că am mâncat o ciorbă de fasole cu ceapă foarte, foarte bună la Pensiunea Gotschna din Gărâna. Doamna care se ocupă de loc e tare faină şi de treabă, iar peisajul e de nota 10.

– că numărul din Corso care s-a distribuit la festival a avut două materiale semnate de mine – cover story-ul şi un reportaj.

Ce nu mi-a plăcut:

– modul în care organizatorii au gândit acreditarea pentru presă (trebuiau trimise articole despre festival înainte şi nu după ce acesta avea loc – stupid) şi, mai ales, că nu au binevoit să îi anunţe în prealabil printr-un mail pe cei care nu obţineau acreditări.

– că sâmbătă, ziua în care s-au rupt cerurile, organizatorii nu au binevoit să îi lase să intre fără bilet pe cei puţini care voiau să vadă concertul. Cum mulţi dintre cei cu abonament (cum am fost eu, de exemplu) nu au mai mers la concert, în mod clar nu ar fi ieşit în pierdere. În plus, se simţeau şi muzicienii ăia bine când vedeau mai mult lume în faţa scenei. Da, noah, dacă banii contează aşa mult, ce să mai zici…

– că nu au existat suficient de multe toalete şi ca urmare, în scurt timp de la începerea concertelor, locul cu pricina a devenit puternic mirositor şi greu frecventabil. Mă gândesc că la 50 de lei pe seară biletul şi la circa 5.000 de oameni zilnic, tot s-ar strânge niscaiva bani pentru rezolvat decent chestia asta. Sau nu?

– glumele proaste ale lui Florian Lungu (de la an la an tot mai proaste), care acum, spre exemplu, a găsit de cuviinţă să o introducă pe Patricia Barber cu textul „va cânta femeia cu barbă sau femeia bărbier”. WTF???

– că a plouat prea mult şi mi-a fost prea frig şi a trebuit să ne tot schimbăm locul de cazare şi alte chestii de acest fel.

Întrebarea ce se pune acum e dacă mă mai duc şi la anul. Iar răspunsul este: cred că nu. Sau, cel puţin, nu în condiţiile de până acum. Acestea fiind spuse, mă duc să dorm. Sunt frântă.

2 Replies to “Gărâna. Fuse şi se duse.”

  1. :)). Poi e musai sa mergem. Desi nu promit ca o sa viu insotita de un mascul. Mai degraba imi iau diploma de maseur profi :D. Acu’ ma duc eu la somn. 11 ore si ceva de drum or fost distrugatoare, mai ales ca am avut compania unui nene Dorel care o beut bere si vin la PET tot drumu si care m-o strigat papusa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *