…ma uit la articolul din jurnalul national – „romania, ca o varza a la cluj” si ma tot minunez. respira ciuda si enervare prin toti porii, materialul asta. ziaristii bucuresteni (ma refer la cei care zic ca-s autentici, nascuti si crescuti in capitala) sunt deranjati din ce in ce mai mult de asa-zisa „invazie ardeleana”. s-au saturat, probabil, de faptul ca gasesti ardeleni, in special clujeni, peste tot – in guvern, in presa, in multinationale -, si, ca urmare, si-au pus piticii pe masa in prima pagina a ziarului. doar ca nu au facut-o tocmai profi. s-au limitat la o insiruire de nume de oameni la putere care au facut scoala la cluj. nu au facut nici o conexiune, nu au aratat ce anume e rau in asta, au dat o declaratie anonima, ca sa nu mai spun ca explicatiile foto sunt de-a dreptu’ tampite… pe scurt, au lasat sa se inteleaga ca toti acesti clujeni „la putere” se cunosc si se sustin intre ei. cum ar veni, ana are mere. so, what? „care e problema, de fapt?”, se intreaba, pe buna dreptate, un necunoscator. ce importanta are daca in guvern sunt mai multi timisoreni, ieseni sau clujeni decat bucuresteni? daca fac treaba buna, unde-i necazu’? ma gandesc ca ei cred ca clujenii nu fac, de fapt, treaba buna. ca sunt doar oportunisti, dornici de imbogatire, provinciali si mai stiu eu cum… poate au dreptate. dar daca tot vroiau sa arate care e raul in aceste relatii (exista intr-o forma sau alta, dar in mod clar nu sub forma stupida de „au invatat toti la cluj”), trebuiau sa scormoneasca mai adanc si de-abia dupa aia sa scrie. pai, daca tot e vorba de teoria conspiratiei sa o duca pana la capat. altfel, e doar un articol ciudos din care nu reiese nimic mai mult decat ca nu le place ca se formeaza un centru al puterii politice, economice etc. in afara capitalei. atata paguba. nici noua nu ne place bucurestiul si aerele lui si n-am mai murit.

4 Replies to “despre ciuda”

 1. Salutare,

  Scriu la comment-uri ca nu ti-am gasit adresa de email:) Vreau sa te invit sa participi la Cluj BlogRoll (www.clujblogroll.com), trebuie doar sa-ti dai acordul ca blogul tau sa fie inscris printre celelalte. Daca te intereseaza, poti sa-mi raspunzi la dan dot anghel at gmail dot com sau clujblogroll at gmail dot com.

  Numai bine,

  Dan

 2. Mafia ardeleana e la putere, ‘geaba zice lumea… Pe membrii ei ii leaga palinca 😀 Toti ministeriabilii bucuresteni abia asteapta Sarbatorile, cu portbagajele deschise ca puii de randunica sa vina „licoarea” de la Zalau, Oradea, Cluj etc.
  Si, uite-asa, incet-incet, imbatandu-i pe „factorii responsabili”, ardelenii – tzushti! – au preluat puterea :))

 3. :)) e cea mai de bun simt opinie si explicatie pe care am auzit-o in ultimele zile pe aceasta tema. adevarul e ca, snoabei din mine,i-ar fi placut ca ardealul sa se poata identifica mai bine cu un vin serios, dar daca nu e sa fie, buna-i si palinca, ce-om face… 🙂 asa suntem noi, mai din topor :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *