…uite, (si) de-asta ma enerveaza pe mine intrarea noastra in europa: pt ca schimba gustul painii!!! modernizarea asta fortata, de dragul integrarii, ii obliga pe toti, inclusiv pe brutari si covrigari, sa-si inlocuiasca utilajele ca sa „faca fatza cu succes noii legislatii in domeniu si prevederilor europene”, dupa cum spun „specialistii”. si ce se intampla in acest caz? pai, tot aceeasi specialisti spun ca inlocuirea cuptoarelor pe vatra cu cele metalice, „mai eficiente”, imprima alt gust painii. si mie, una, acel alt gust, european, nu-mi place. defel. vreau rosii de gradina, lapte si iaurt cu 100% grasime, daca se poate, mere imperfecte si struguri care sa nu arate ca in revista, dar pe care sa bazaie albinele. si nu vreau sa intram in europa. si nu vreau globalizare. din mai multe motive. doar ca pe mine nu ma intreaba nimeni ce vreau….

4 Replies to “gustul painii”

  1. Dupa experienta cu painea neagra din Moscova (care e cea mai buna paine neagra mancata de mine in ultimii 25 de ani), mi-e teama ca ORICUM pe-aici nu mai avem sansa sa mancam paine buna. Nush cum e la tine in cartier painea, dar pe-aici, prin Buc, este IMPOSIBIL sa gasesti paine cu-adevarat buna.
    Pe de alta parte, prin UE chiar mi s-a mai intamplat sa gasesc… 😀

  2. …da, m-am enervat. pt ca nu cred ca asta e „drumul salvator”. ne cam grabim. si o sa si zic de ce cred asta un pic mai incolo, intr-un alt post. oricum, aveam de gand sa o fac in urma discutiei cu un prieten. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *